Menu

Hedelmäsalaatinkastike

Sunnuntait ovat olemassa, jotta ihmisillä olisi aikaa tehdä ruokaa. Paljon hyvää ruokaa tuoreista ja maukkaista aineksista. Ja syödä hyvässä seurassa. Paljon ja kauan. Viime viikolla esitelty perheenjäsen kyyditsi meidät sunnuntaina Järvenpäähän, jossa odotti jälleen kerran vertaansa vailla oleva sunnuntailounas ja ennen kaikkea – jälkiruoka.

Anoppini on aivan mahtava kokki. Kaiken lisäksi jaamme samat ruokavammat, joten minun ei koskaan tarvitse kokea olevani jotenkin hankala ruokailija. Ihanan savulohen, uunibataattien ja pinaatti-pinjansiemen -inkivääri-muhennoksen jälkeen söimme hedelmäsalaattia, joka ei ole mikä tahansa hedelmäsalaatti. Se on hedelmäsalaatti – kastikkeella!

Useinhan perusjamppa vääntää hedelmäsalaatin, joka sinänsä on, no ihan hyvää, mutta ei todellakaan kilpailukykyinen vaihtoehto kakuille, suklaaherkuille ja makeille jälkkäreille. Mutta, mutta.. Kun hedelmäsalaatin maustaa oikein, voi se todella kilpailla samassa sarjassa kuin monet kakut ja jäätelöannokset. Trust me!

Sunnuntain hedelmäsalaatti koostui yksinkertaisesti seuraavista aineksista:

  • 3 päärynää
  • 1 mango
  • viinirypäleitä
  • sitruunamelissapuska
  • (mukaan voi myös mainiosti laittaa vaikkapa muutaman omenan)

Okei, nyt tajuan, että tuoreessa blgauksessani totean sekä mangon, päärynän SEKÄ viinirypäleiden torjunta-ainejäämät, mutta kun mangon ja päärynän muistaa kuoria huolellisesti ja rypäleet ostaa luomuna, ei oman myrkkypitoisuuden pitäisi kauheasti kohota.

Edellisten lisäksi hedelmäsalaattiin kuuluu kastike, joka koostuu seuraavista raaka-aineista:

  • 2 dl tuoremehua
  • 1/2 tölkkiä kookosmaitoa
  • puoli pussia tähtianiksia
  • kanelia
  • aikaa

Kiehauta tuoremehu kattilassa ja lisää tähtianikset joukkoon. Anna hautua niin kauan kuin maltat. Näin tähtianisten maku korostuu paremmin. Mausta kanelilla ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kookosmaito ja kaada kastike hedelmäsalaatin joukkoon ja sekoita. Hedelmien ja soosin suhteesta riippuu onko lopputulos hedelmäsalaatti vai -keitto. Molempi parempi, sillä maut sopivat mainiosti yhteen! Niin hyvää, suhteellisen terveellistä ja helppoa. Sitäpaitsi, jos oikein villiksi rupeaa, voi sekaan laittaa hieman inkivääriä tai jopa chiliä! taidanpa kokeilla ensi kerralla kun kokkaan hedelmäsalaatin…