Menu

Bataattirösti

Fanitan tiettyjä raaka-aineita muita enemmän. Sellaisia ovat mm. munakoiso, tomaatti, rucola, merilevä, inkivääri, valkosipuli, korianteri – sekä bataatti. Bataattin maku on aivan mahtava! Se maistuu lantulle, mutta ei ole niin karvas vaan selkeästi makeampi ja ennen kaikkea pehmeä ja samettinen! Bataattikeitto on suussasulavaa ja braavuurini uunibataatit ovat mainio (ja rasvaton) lisuke niin kalalle kuin lihallekin tai vaikkapa salaatin sivuun lämpimäksi tai kylmäksi lisukkeeksi.

Jokapäiväistä leipää-blogi hehkuttaa niinikään bataattia postauksessaan Parasta ikinä eli bataattirösti (kuva). Bataatista on todella moneksi ja suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä ihanaa juuresta jos et ole sitä aikaisemmin kokeillut! Jokapäiväistä leipää-blogin bataattiröstin resepti kuuluu näin:

Paras lisuri ikinä

450 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia
2,5 dl parmesaania
mustapippuria

”Raasta bataatti ja purista kuivaksi. Minä raastelin kuorineen, sinä voit vaikka kuoria jos siltä tuntuu. Sekoita raaste öljyn, murskatun valkosipulin, raastetun parmesaanin ja pippurin kanssa.

Annostele leivinpaperille ”pihveiksi”. Paista 220 asteessa noin 20 minuutta tai kunnes alkavat olla kullanruskeita”.

-lähde: Jokapäiväistä leipää

Ensi viikolla, jos ilma suo, järjestämme muutamat monista tulevista kesäillanviettoistujaisgrillaus-sessioista city-mökkini (siirtolapuutarha) pihalla ja silloin testaan ehdottomasti bataattiröstiä. Raporttia kokemuksesta seuraa.