Menu

Jouluhullun eettiset ja ekot lahjavinkit

Joulu on minulle vuoden kohokohta, jota valmistelen enemmän kuin mitään muuta yksittäistä juhlapäivää koko vuotena. Syy on äidissäni ja isovanhemmissani; he tekivät minusta tämän jouluhullun. Verenperintöä.

joululahjatViime joulun myyjäishankinnat palvelevat tänäkin vuonna

En valita, sillä olen joulun ajasta, joulumyyjäisistä, -koristeista ja toki jouluaatosta ihan aidosti pähkinöinä. Joulurutiinit ja valmistelut sitäpaitsi tekevät vuoden pimeimmästä ajasta paljon helpomman kestää. (Alkuvuosi onkin sitten asia erikseen.)

Joulu on paitsi omaa aikaa perheelle ja itselleen (voi hyvällä omallatunnolla kääriytyä vilttiin, juoda teetä ja hautautua sisälle sohvannurkkaan), myös muiden huomioimisen juhlaa jos jotakin. Antamisesta saa vaan niin hyvät kiksit! Olipa kyseessä kortti, paketti, aineellinen tai aineeton asia, sen saaja on melkein aina vilpittömän iloinen.

Olen saanut meiliini lukemattomia lähestymisiä yrityksiltä, jotka toivovat näkyvyyttä blogissani joulun aikaan. Vaikka moni niistä on tontilleni ihan sopivia, koitan olla tekemättä blogistani pelkkää markkinapaikkaa ja mm. siksi on olemassa Kemikaalicocktailin uutiskirje. Ehdit vielä tilaajaksi, mikäli et ole jo klikannut itseästi listoille. Uutiskirjeen voi tilata täältä. Huomenna tilaajille tipahtavassa postissa on mm. yllättävä joulupöydän kunkku, vinkkejä lasten paketteihin, ekomuotia, uusia superruokajuttuja… Suosittelen lämpimästi — eikä maksa mitään!

Aineettomia, ekologisia ja eettisiä lahjaideoita on ihan älyttömästi ja iso osa on koottu Kepan sivuille. Heillä on joka vuosi muutaman kampanjakasvo ja tänä vuonna pyysivät Jenniä ja minua listaamaan saitille omia lahjaideoitamme, löydät ne täältä. Vegaanikeittokirja, kirppislahjakortti, äitiyspakkaus äidille siellä jossain… Hyviä ideoita on älyttömästi.

kc-joulu_kepaOllaan Jennin kanssa jotenkin pyhän näköisiä tässä, melkeen nolottaa, heh.

Kemikaalicocktailissa on lesoiltu joululahjaideoilla jo vuosikaudet ja yksi jaetuimmista ja tykätyimmistä postauksistani on viime jouluinen Makujoulukalenteri lapselle. Kopioi idea ihmeessä jos perheessä on pikkulapsia. Isla oli 3-vuotiaana kalenterista ihan innoissaan.

Jos haluaa päästä helpolla, on joululahjojen tilaaminen verkosta tietty hyvä idea. Säästyy kauppojen ja markkinoiden ruuhkalta. Nettikauppoja on vaikka kuinka, enkä omaa niistä juurikaan kokemuksia, lienette minua kokeneempia ja fiksumpia niissä hommissa, mutta sain Hyvinvoinnin tavaratalosta* käyttöönne -15% ALE-koodin, joka on voimassa nyt sunnuntaihin saakka, jos haluatte tilata jotakin sieltä. Käytä koodia COCKTAIL15.

Hyvinvoinnin tavaratalossa on avattu mm. Joulupuoti, jossa on eritelty lahjaideoita eri kategorioihin, esimeriiksi lahjaideoita miehelle*, joululahjaideoita työntekijöille*, joululahjat 11-20 euroa*, tuotteita ekologiseen joulusiivoukseen* jne. Niin ja JOS vaikka haluaa antaa jollekin lahjaksi Pihlajavoidetta*löytyy sekin tuolta. 😉

Ajattelin ehkä toteuttaa oman kirjani osalta jonkinlaisen joulukamppiksen, nyt kun varasto on taas täynnä Marjoja ja maskaraa -pokkareita. Pysytelkäähän langoilla!

Arvatkaa mitä: talonmies virittää juuri taloyhtiömme pihasaunan räystääseen joulukoristetta, ihan huippua! Tulossa on eka kaupunkijouluni moneen vuoteen, odotan sitä aika innolla. Mikäli et huomannut.

*Affiliate-linkki. Saan linkin kautta tehdyistä ostoista komissiota.