Menu

Kolme maidotonta kotijäätelöä

Jäätelöissä on paljon turhia lisäaineita. Harva meistä tosin taitaa perehtyä asiaa, jäätelö kun mielletään lähinnä maidoksi ja kermaksi. Sitäpaitsi: jos jätskipakkausten E-koodeja alkaa tosissaan syynätä, ehtii tuote sulaa käsiin ennen kuin niistä saa selvän! Postaan asiasta myöhemmin tällä viikolla, mutta ensinälkään voi lukea aiheesta Mats-Eric Nilssonin tontilta.

Koska en käytä lehmänmaitoa ja jätän turhat lisäaineetkin kauppaan, on jäätelöaltaalla hankalaa. Onneksi olemassa on kaura- ja tofujäätelöä, mutta itsekin voi jädensä valmistaa. Tässä pari mainiota ja helppoa reseptiä.

Ruotsin ELLE:stä bongasin älyvapaan yksinkertaisen vesimelonimehujään reseptin.

kc.elle-jadet

Kuvassa oikealla olevat, suklaaseen dipatut vesimelonisorbetit on superhelppo tehdä. Ohje kuuluu näin:

Vesimelonisorbettia ja suklaata (6-8 puikkoa)

  • 1/2 vesimeloni
  • 1 limen mehu
  • 1 dl tummaa suklaata (leikkaa pieniksi paloiksi)

1. Leikkaa suklaa pieniksi palasiksi.

2. Kaiva vesimeloni kuorestaan, poista siemenet ja paloittele hedelmä pieniksi paloiksi. Pakasta palat noin kahden tunnin ajan.

3. Sekoita jäätynyt meloni ja limen mehu blenderissä. Laita joukkoon suklaamuruset.

4. Kaada massa mehujäämuotteihin ja pakasta. Jäätelöpuikot ovat valmiita noin kolmen tunnin kuluttua.

Voit vielä dipata puikot suklaaseen (kuten kuvassa) mikäli haluat.

Toinen helppo resepti löytyy Virpi Mikkosen Kiitos hyvää -blogista.

kookos-jaatelo-resepti

Kuva: lily.fi / Kiitos hyvää -blogi

Paletas de Coco – Cocon kookosjäätelöt

  • Purkillinen kookosmaitoa
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • 1 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • (+halutessa pieni tiraus limestä puristettua mehua)

Blendaa kookosmaito, vaniljauute (tai aitovaniljajauhe) ja hunaja tasaiseksi seokseksi blenderillä. Kaadas seos mehujäämuotteihin ja pakasta. Jäätelöiden jähmetyttyä, valuta muotin päälle hieman lämmintä vettä, jotta saat jäätelön irtoamaan muotista paremmin, ilman että tikku irtoaa vedettäessä. Sitten vain nautiskelemaan. Valmistin näitä Islalle ja tykkäsin kovasti itsekin.

Kemikaalicocktailistakin löytyy jäätelöresepti, joka toimii aina vaan. Kyseessä on järbetti, kun en osannut päättää, onko se enemmän jäätelöä vai sorbettia.

Kookos-marja -järbetti

  • 1 avokado
  • 2 dl kookoskermaa
  • n. 1/2 pakastepussillista punaisia viinimarjoja
  • 8 rkl mansikoita (käytin pilkottuja pakastemansikoita, siksi rkl)
  • 2 rkl hunajaa

Heitä kaikki blenderiin ja annostele valmis seos vaikka mehujäämuotteihin ja heivaa pakkaseen. Valmista parin tunnin päästä. Homman voi tietty nautiskella pakastamattakin, jolloin se on pehmeää ja suussasulavaa, vähän jogurttimaista sekoitusta, mutta pakastettuna lopputulos on musta kyllä parempi.