Menu

Eettistä muotia Helsingistä

Ystäväni tietävät minut melko vaate- ja asusteorientoituneeksi, mutta nykyään ehdin harvoin vaatekaupoille. Hoksasin tänään, että olen oikeastaan keskittänyt vaatteiden hankinnan Helsingissä muutamaan kauppaan, joihin teen täsmäiskuja parin kuukauden välein.

Jos haluaa hankkia ekologista, eettistä tai kotimaista, ei ketjupuljuihin ole asiaa. Toki H&M:llä on Conscious Collectioninsa ja monilla halpismerkeillä lienee valikoimissaan luomupuuvillaisia tuotteita, mutta suurin osa näiden kauppojen kamoista tuotetaan todennäköisesti tavalla, jota en itse halua tukea.

Kun tarvitsen vaatteita, menen aina ekana tsekkaamaan seuraavien kauppojen valikoiman.

1. Sofinah

Uudenmaankadulle muuttanut kauppa toimii rakkaan Iriksen laukkukaupan entisissä tiloissa. Putiikki on kaunis ja valikoimissa on monia merkkejä, joita ei saa muualta.  Jokaisen brändin kohdalla on varmistettu, että kyse on eettisesti tuotetuista vaatteista tai asusteista.

kc-karssenKuva: zoekarssenshop.com

Oma suosikkimerkkini kaupassa on Zoe Karssen, jonka vaatteet ovat yksinkertaisia, mutta simppeliydessään hauskoja. Kuten kuvan Bat-paita. Toinen yksinkertaisia ja helposti muunneltavissa olevia vaatteita tehtaileva brändi on nimeltään AJ. 117 – Project. Ostin merkiltä tämän mekon ja siitä onkin nyt helteiden myötä tullut helppo vaate, jota voi asustaa rennosti kuten kuvassa tai vähän huolellisemmin, kuten alapuolella.

kc-sofinah1

kc-aj2

kc-sofinah3

Ihan täydellinen vaate melkein mihin tahansa tilaisuuteen. Kangas on niin ohutta, että mekko ei vie laukussa juuri ollenkaan tilaa, joten se on kätevä ottaa mukaan reissuun tai vaikka duunikassin pohjalle. Jos se nyt jostain syystä sinne tarvitsee änkeä. En muista mekon hintaa, mutta kaupasta sen saa selville, vaikka soittamalla. Ainakin viime viikolla näitä vielä oli myynnissä.

2.Nudge

Tästä upeasta vaate- ja designkaupasta saa myös vietnamilaisia rullia. Killerikonsepti! Myynnissä on monia huippumerkkejä, kuten Nurmi, Camilla Norrback, Terhi Pölkki, Month Of Sundays, with Love Sanna Hopiavuori jne. Ainoa miinus on, että kaipaisin Nudgeen myös ekologisia urheiluvaatteita (kauppa myi niitä toimintansa alkuvaiheessa).

kc-neon

Ostin kaupasta vastikään tämän Alchemistin neonkeltaisen pellavatopin, josta on jo tullut suosikki. Materiaali on ihanaa ja väri mainio korostamaan päivetystä. Hinta oli tyyriihkö, jotain 60 euron kieppeillä, mutta maksan mielummin laadusta ja eettisestä tuotannosta kuin tästä.

3. Ovvn

Tämä kauppa edustaa monia suomalaisia pikkumerkkejä, joita tuen meielläni. Tänään bongasin ikkunassa ihan mahtavan kesämekon ja lampsin sisään sovittamaan, ohut ja pitkä kesäunelma oli Miia Halmesmaan käsialaa ja Mia itse sattui olemaan paikalla. Tilasin ihan lennosta mekon oman kokoisena ja kuulemma ensi viikolla sen jo saan. Ihanaa palvelua!

Kuvan MOIMOI-laukku on Ovvnista:

kc-moimoi

Laukku on saatu oravannahkakauppana blogissani ollutta mainosta vastaan, sen ovh on  72 €. Löytyy myös mm. punaisena. Täydellinen kesäveska.

4. Neljäs suosikkikauppani on Urbanstory, jossa tosin käyn aika harvoin sen sijainnin takia. Tieni ei usein vie Kauppatorin kupeeseen, mutta sieltä tämän vaate-designpuodin löytää. Torikortteleista.

Lisäksi tsekkaan säännöllisesti Coston valikoiman, piipahdin itse asiassa hiljattain moikkaamassa jäbiä ja sain kuulla erittäin kiinnostavasta kierrätysfarkkuprojektista. Siitä lisää myöhemmin, mutta pakko lesoilla uusimmalla Costo-lakillani:

kc-costoharmaa

Sain lätsän mukaani, kun en suostunut ottamaan sitä sovittamisen jälkeen päästäni. Niin ärsyttävän trendikästä kuin se onkin, on hattujeni lippa kasvanut tänä keväänä isommaksi kuin ennen. Lippismeiniki on ihan riistäytynyt käsistä…

kc-rantalippis

… siitä voi ehkä syyttää vähän Liisa Jokista, Herttaa ja Rihannaa.

On monia muitakin suomalaisia merkkejä on, joista pitäisi ehtiä teille kertoa. Seuraavassa postauksessa sitten. Näistä voi kuitenkin aloittaa, kun tarvitsee eettisen kesämekon, -hatun, -laukun tai jopa kengät (Nudge, Urbanstory ja toisinaan myös Ovvn myyvät myös eettisiä jalkineita).