Menu

Yllätysväri ja nostalgiatukka

Aina kun frekvenssi hattujen käytössä tihenee tajuan, että voisin ehkä hankkiutua kampaajalle. En osaa buukata aikaa ajoissa, vaan teen sen aina siinä vaiheessa kun tilanne jo on järkky.

Istuin Anni Sirviön tuolissa hiljattain kahteen eri otteeseen: ekalla käynnillä sain päähäni luomulaatuista, mustaa auryvedahennaa ja toisella kerralla sain uuden hiusmallin. Tai no, ”uuden”: hiuksissani kun oli about tämä malli 10 vuotta sitten, ja aika monta vuotta ennen sitä. Nostalgista!

kc-lyhyt

kc-auryvedahenna

Malli näkyy ylemmässä ja väri alemmassa kuvassa (jossa hiuksia ei vielä ole leikattu).

Piti tulla mustaa, mutta tulikin punaruskeaa. Sellaista hennavärin kanssa välillä on, mutta minua se ei haittaa.

Kasviväreillä värjäys perustuu kasvipigmentteihin, joista tunnetuin ja eniten käytetyin on henna. Kasvipigmentit ovat kasveista saatavaa pigmenttipitoista jauhoa, joka aktivoituu reagoidessaan veden kanssa. Kasviperäiset hiusvärit värjäävät hiuksen pinnan, eivätkä tunkeudu hiussuomujen sisään kuten kemialliset kestovärit tekevät. Siksi tulokset eivät ole yhtä voimakkaita kuin kemiallisilla kestoväreillä värjätessä.

Lähde: uusimusta.fi

Edellämainitun lisäksi värin sävyyn ja voimakkuuteen vaikuttaa henkilön oma hiuslaatu ja -väri, tehdyt käsittelyt ja jopa hormonitoiminta. Esimerkiksi raskauden aikana ja imettäessä hius saatta reagoida väreihin eri tavalla kuin normaalisti.

Anni tosin totesi, että jos asiakkaalle on mustaa luvattu ja tulee punaruskeaa, niin kyllä samaan hintaan laitetaan uusi väri. Minulle kelpasi tämä punaruskeakin ihan hyvin.

Aikaisemmin hennavärikokemukseni ovat olleet aina suunnilleen sitä, mitä on haettu. Nyt tuli ensimmäistä kertaa muuta kuin piti.  Jos ekokampaajasi käyttää hänelle tuttuja värejä, ei todennäköisesti tarvitse kauheasti pelätä lopputulosta. Minä olen mielelläni Annin koekaniini, eikä kyseistä hennaa oltu vielä muilla asiakkailla kokeiltu.

Anni on jäämässä pian äitiyslomalle ja minula on kriisi: kenen käsiin nyt pääni annan? Olen jo varautunut matkustamaan kampaajani kotiin käsiteltäväksi, mutta ehkä vaihtoehto B olisi hyvä olla. Ekokampaajasuosituksia?