Menu

Teemix ja uusi keittiöväline

Onko sinunkin kaapissasi tsiljoonaa eri teelaatua, monista jäljellä vain jämät? Tiedän tunteen. Mitään ei voi heivata pois, koska eihän tee mene pilalle. Ja teelaatuja sen kun kertyy ja kertyy… Niin turhauttavaa.

kc-teejamat

Olen ottanut tavoitteeksi kuluttaa talouden teevarannot pois ennen kuin ostan uusia. Aika hyvin olenkin saanut hyllyä raivattua, mutta sitten tuli vastaan probleema: vaikka laatuja on monia, niistä mikään ei oikein innosta. Sitten hoksasin jotakin. Tämä on varmaan keittiöhifistelijöille ihan tuttua juttua, mutta itse en ole koskaan tullut sekoittaneeksi useita teelaatuja keskenään. Täähän on ihan nerotta!

kc-teelehdet

Oli kuivatu mintun jämät (pelkkää itse kuivattua mintun lehteä siis) ja oli jotain perus vihreää teetä, ei mitenkään maustettua. Ängin molempia teesiivilään ja sain hyvän vihreän minttuteen. Saisko tästä keksinnöstä jonkun valtion tiedonjulkistamispalkinnon?

Arki on aika juhlaa, kun saa kiksejä näin vaatimattomista asioista. Mutta hei: ehkä siellä omassakin keittiössäsi on teelaatuja, joita yhdistämällä saat aikaan uusia, kiinnostavia teecocktaileja. Välillähän sitä tulee ostettua teetä, joka ei ehkä maistukaan ihan sille mille kuvitteli. Silloinkin voi olla fiksua kokeilla, josko siitä saisi pimppaamalla vähän parempaa.

Ostin muuten taannoisella Tukholman reissulla läjän uusia teesiivilöitä:

kc-teesiivila

300827_teror_skopaAlempi kuva: granit.se

Tämä pienireikäinen ja hyvin kiinni pysyvä siivilä on kätevä etenkin silloin, kun tee on erittäin hienojakoista. Esimerkiksi rooibos on sellaista, että niitä ”keppejä” on aina teen joukossa. Tällä saa fiiniä jälkeä aikaiseksi.

Psst… Kysytte kuitenkin: sihvilä on Granit-nimisestä sisustuskaupasta, jonka voisin kuvitella olevan suomalaisten sisustusbloggaajien pyhiinvaelluskohde. Ai miksi? No koska kaikki on mustaa, valkoista, harmaata, metallia, rosoa ja rouheutta. Siks.