Menu

Näin teet(ät) viherseinän

Jo kun ensimmäisen kerran näin nykyisen työtilamme, visioin seinän syvennykseen viherseinän. Zengrown Pasi teki viime viikolla ideastani toden, kun saimme Suureen & Mahtavaan oman pikkuviidakon.

Tässä videolla viherseinä on vielä keskeneräinen ja siitä näkee hyvin, kuinka kasvit oikein laitetaan taskuihin.

Meillä kävi seinäprojektin kanssa tuuri, koska syvennys sattui olemaan juuri taskujen levyinen, eli 80 cm. Pasi toteutti seinämme muutenkin sellaisilla komponenteilla joita sattui nurkissa lojumaan, eli homma tuli vähän tavallista halvemmaksi. Mutta jos noin suunnilleen laittaa tällaiselle postauksen viherseinälle hintalappua, on se työ mukaan laskettuna yhteensä noin tonnin luokkaa.

Kuten videolla näkyikin, on kasvien alla lattialla vesisäiliö. Pumppu on ajastettu niin, että kerran viikossa se kastelee kasvit itsekseen. Tällaisen lahoaivon tarvitsee siis vaan muistaa täyttää vesisäiliö kun se alkaa olla tyhjä.

Seinän kasvit hakevat vielä vähän muotoaan, mutta tältä se näyttää parhaillaan:

kc-viherseina

Ihana villi viidakkomme! Viherseinä paitsi ilahduttaa visuaalisesti, parantaa myös työtilamme ilmanlaatua. Ihan loistava homma kerta kaikkiaan. Kiitos Pasi, olet kingi!

Kiinnostuneille tiedoksi, että täältä löydät tietoa viherseinistä ja mikäli talviaikainen kaupunkiviljely innostaa, on pöytäpuutarha aika hyvä laite (mulla on kahden yrtin vehje ja on toiminut hyvin), ehtivät kuulemma ensi tiistaihin mennessä tehdyt tilaukset vielä pukin konttiin.

Toivotaan, että viidakkomme selviää hyvin alkujärkytyksestä. Tällaiset seinät hakevat muotoaan muutaman viikon ajan ja sitten kun kasvit vaikuttavat kotiutuneen, trimmaan niitä vähän ja postaan teille lisää kasvikuulumisia.

T.viherpeukalo