Menu

Antti Heikkilän hätäsanoma

Tällä kertaa sisällön tarjoaa Antti Heikkilä, jolla on blogissaan ”hätäsanoma kaikille”. Useampi teistä pyysi minua käyttämään omaa vaikuttamisen kanavaani Heikkilän tekstin esille nostamisessa, joten tässä nyt teen voitavani ja kannan korteni kekoon. Muutama lainaus Heikkilän pitkästä blogauksesta:

Maailman rikkain nainen, australialainen köyhien kyykyttäjä Gina Rinehart, joka on sekä fyysisesti että henkisesti ahneuden perikuva, uhkaa tuhota kansallismaiseman ja luonnon Kuusamon kaivoshankkeella, kiitos päättämättömän elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen. Pahuudella on turpeat kasvot.

***

Nyt, jos koskaan täytyisi päättää jotain tavanomaisen vetkuilun sijaan. Koko kaivosbuumi on karannut käsistä tässä maassa. Ministeriöiden virkamiehet eivät joko osaa asiaansa, lupia saa vaikka kukaan ei ole miettinyt seurauksia. Tai sitten käskyt tulevat Häkämieheltä. Luontoa on saanut vapaasti raiskata ja pilata kuten on nähty monen kaivoksen yhteydessä. Raahen seudun saastuttaminen saatiin pysäytettyä, mutta sonnat lasketaan suoraan mereen, vaikka pitäisi suojella Itämerta. Kauniin Sotkamon vedet on pilattu. Puhutaan luonnonsuojelusta, mutta toisaalta Pohjoista saa raiskata aivan vapaasti. Pääasia, etteivät pilaa Helsingin Kaivopuistoa, jotta vihreitä ja kokoomusta kannattava rokkikansa voi loikoilla nurmikolla ja itse roskata vapaasti.

***

Meillä taviksilla on muutamia mahdollisuuksia vaikuttaa: suora toiminta, tulevat vaalit ja sosiaalinen media, jotka kaikki nivoutuvat toisiinsa. Jäljempänä on facebook- ym osoitteita, joten linkittäkää laajasti! Maassa ei ole vastuullisia politiikkoja, vaan poliittisia eläimiä, joiden ainoana tarkoituksena on turvata omat edut seuraavalle vaalikaudelle ja päästä ennenaikaiselle eläkkeelle, kun samalla nostavat muiden eläkeikää. Ehdotukseni on, että jos menette äänestämään, niin antakaa äänenne takarivin edustajille, sellaisille jotka eivät ole julkisuudessa. Pudottakaa näkyvät pois. Se, että kokoomus tipahtaisi 2. sijalle tai jopa kolmanneksi olisi hyvä näyttö, että toiminnassa olisi parantamisen varaa ja että voisivat hankkia pätevämpää sakkia näiden turhien sijaan.

Lue lisää  Heikkilän tontilta.

Ps. En henkilökohtaisesti pidä Heikkilän tavasta kutsua esimerkiksi tässä blogauksessaan Rinehartia ”läskimammaksi” vaikka teksti onkin tunteen palolla kirjoitettu. Se ei kuitenkaan vähennä blogauksen tärkeyttä tai asian paikkaansapitävyyttä, tietenkään. Kannattaa siis todellakin luke koko pitkä teksti ja levittää sitä sosiaalisessa mediassa.