Menu

Avokadoa, chiliä, limeä ja ruista?!

Saadessani ystäväni Hannan uunituoreen keittokirjan käteeni panin merkille, että monessa reseptissä on lihaa. Itse kun syön aika kasvispainotteisesti. Tarkemmin kirjaa plärätessä silmiin osui kuitenkin hyvän kuuloisia kasvisruokareseptejä, joista avokadopasta kuulosti kiinnostavimmalta. Sitten sosiaalinen media alkoikin jakaa kyseistä reseptiä ja jopa Hesarissa testattiin, että hyvää on. Niinpä minäkin vihdoinkin väänsin avokadopastan perjantaina ja sain ruokaseuralta hyväksynnän. Mies totesi, että ”ymmärrän sen, kun jengi sanoo, että alkaa melkein itkemään kun tätä syö. Taivaallista”.

Ensinnäkin: en ole suuri pastan ystävä. Fakta vaan on, ettei kroppani käsittele hyvin vehnää ja vaikka pasta olisi muusta viljasta, on viljapainotteinen ruoka mulle vähän haaste. Syönkin aina enemmän pastakastiketta kuin pastaa. Ehkä siksi en rakastunut aivan niin päätäpahtaa avokadopastaan kuin mieheni ja monet muut. Sam näet totesi, että kyseessä on kympin suoritus. Selkeästi sain siis kyllä valmistettua pastan niin kuin on tarkoitettu, mutta itselleni se oli liian… Kaipasin jotain… En tiedä mitä. Todennäköisesti kaipasin sitä, että pastaa olisi vähemmän ja soosia enemmän. Mutta kaipasin myös jotain vastetta hampaille. Jotain siemeniä tai pähkinöitä tai vastaavaa… En osaa määritellä sitä.

Olen selvästi kuitenkin vähemmistössä, joten vieraille tätä kyllä tehdään piakkoin, se on varmaa. Meikä vaan tekee soosia itselleen tuplasatsin. 🙂

Löydät pastan reseptin esimerkiksi Delicious & more -blogista, minä kun en löytänyt sitä Hannan blogista millään(?).

Vinkiksi, että teimme siis Safkaa-keittokirjan avokadopastan vehnän sijasta ruispastaan, ja toimi oikein hyvin. Meikäläisen ”ongelma” ei siis ollut muu kuin pastan määrä reseptissä höysteisiin nähden ja sen jonkin hammasvasteen puuttuminen. Sam antoi 10 minä ehkä 9-. Sikahyvä rsepti siis, kandee kokeilla.

Pasta, jota itse nykyään käytän on tarkemmin Makrobioksen luomu täysjyväruisspagetti, jota myy ainakin Hyvinvoinnin tavaratalo. 500gramman pakkaus maksaa 2,99 €. Tavallisten markettien hyllyssä en tätä vielä ole nähnyt, mutta eiköhän tuloillaan ole. Ihan mainio tuote niille, jotka eivät voi syödä vehnää, mutta haluavat silti pastansa. Raaka-aineina pastassa on käytetty vain vettä ja ruista.