Menu

Aito guacamole on helppo herkku

Kun nyt kerran on parjattu valmisguacamolea, on ehkä paikallaan laittaa eetteriin oma resepti. Se ei sisällä muunneltua maissitärkkelystä, maitoproteiinia, sinistä väriainetta, stabilointiaineita tai muuta sellaista, mitä aitoon guacamoleen ei kuulu. Raaka-aineet ovat melkein kaikki kuvassa.

Hetki täytyy väkertää köökissä, mutta vaikeaa guacamolen teko ei ole. Jos osaat käyttää veistä ja lusikkaa, saat tämän tehtyä helposti.

Valmistin lauantaina bileisiin guacamolea tällä reseptillä ja kaikki meni.

  • 8 tomaattia
  • 8 avokadoa
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 punasipulia
  • 2 chiliä
  • 1/2 limen mehu
  • n. 10 korianteirn oksaa
  • suolaa
  • pippuria

Koska avokado tummuu nopeasti, kannattaa se laittaa sekaan vasta viimeisenä. Aloitin tomaateista ja sipulista — pilkoin ne muuten monitoimikoneessa. Ole silti varovainen jos päätät olla laiska kuten minä, sillä sipuli ja tomaatit eivät saa mennä liian hienoksi! Yleensä pilkon kaiken käsin, mutta kun tekee näin ison satsin, nopeuttaa silppuri hommaa kummasti. Pilko sekaan kaikki muu ja vikaksi avokadot. Itse vetelin avokadot perunasurvaimella muiden raaka-aineiden sekaan, koostumuksesta tuli oikein passeli.

 

Guacamolessa parasta on se, että se on paitsi SAIRAAN HYVÄÄ, myös terveellistä. Jos avokadojen tummuminen mietityttää, otapa talteen Katjan hyvä vinkki: pieni ripaus spiruliinaa auttaa ylläpitämään vihreän värin kauemmin ja tehostaa sitä. Pitää ehkä lähettää vinkki K-ryhmänkin suuntaan . 😉