Menu

Salainen puutarha Kaapelin katolla

Kaapelitehdas on kaikessa raakuudessaan kiehtova miljöö, mutta kyllä minä soisin sinne vähän vihreyttäkin. Samaa on ajatellut Slow Food Helsinki, joka pystytti Kaapelitehtaan katolle salaisen puutarhan.

Slow Food Helsinki perustettiin viime syksynä ja sillä on noin sata jäsentä. Yhdistyksen idea on toimia vastapainona pikaruoalle ja kiireiselle elämäntyylille ja edistää hyvää, puhdasta ja paikallisesti tuotettua ruokaa. Koska yhdistyksellä ei ole omaa puutarhaa, ovat mahdollisuudet viljelyyn varsin pienet. Viime syksynä Kaapelitehtaan katto alkoi kiinnostaa ja idea kattoviljelystä syntyi. Neuvottelut kiinteistön omistajien kanssa käytiin positiivisessa hengessä ja kattoviljelyyn saatiin myös ulkopuolista rahoitusta. Esikuvia kattoviljelylle löytyy Yhdysvalloista, mutta Suomessa kattopuutarhat ovat vielä harvinaisia. Puutarhan suunnittelu on jatkunut koko kevään ja viime viikolla päästiin tosi toimiin ja katolle levitettiin multaa. Tarkoituksena on kasvattaa muun muassa perunaa, tomaatteja, herneitä, munakoisoja sekä yrttejä. Suunnitelmissa on järjestää syksyllä sadonkorjuujuhla, jossa tarjotaan Ruoholahden seudun asukkaille Kaapelitehtaan katolla kasvatettua ruokaa.

 Lisää tietoa: Slow Food Helsingin sivuilta

Superinspiroivaa, eikö? Kuvittele, kuinka monta kattoa Helsingissä voisi valjastaa ruoan- ja hapentuotantoon?

Ai niin: muistatteko kun puimme FB:n puolella, että kuinka saisimme Rautatieaseman vihreydelle jatkoaikaa (Ihmepuutarha siis), no ”runsaan palautteen ansiosta” Ihmepuutarha on kuin onkin jäämässä niille sijoilleen vähän kauemmaksi aikaa kuin alunperin oli kaavailtu, joten yläfemmoja joka suuntaan! Palaan aiheeseen…