Raw food -kahvila NYT!
Olen kauan odottanut, että joku perustaisi Helsinkiin raw food -ravintolan. Raakaruoka on ruokamaailman yksi isoimmista trendeistä, mutta kukaan ei ole vieläkään iskenyt markkinarakoon. Tehkää nyt joku se, pliis! Lupaan mobilisoida Kempparin kautta asiakkaita jonoksi asti.
Kuva: momentousmoments.blogspot.com
Ilahduin suuresti kun huomasin Ylen uutisen: Lupia ei tarvita, nyt kesäkahvilaa perustamaan! Uutisessa kerrotaan, että:
- Kesäkahviloita koskeva lupakäytäntö on muuttunut.
- Jos kahvilatoiminta on elinkeinonharjoittamista, riittää ilmoitus. Jos kahvila on harrastus ei tarvita ilmoitustakaan.
- Elintarvikehygieniasta on kuitenkin pidettävä huolta
Nyt jos joskus kannattaisi kokkeilla siipiään vaikka raw food -kahvilan pitäjänä. Henkilökohtaisesti ilahdun kaikenlaisista pop up -kahviloista, mutta näen tässä sauman etenkin raw food -skenelle, jonka sisällä kuplii vaikka kuinka, mutta rafloja ei vielä ole. Nyt voisi helposti kokeilla, josko asiakkaita löytyisi. Meikä lupaa jeesiä sanan levittämisessä blogin kautta, laitat vaan mulle meiliä! Löydät perustamiseen tarvittavat kaavakkeet täältä (kiitos NYT-liitteen toimitukselle kaavakkeiden esiin kaivamisesta!).
Kuva: goodfoodberlin.de
Ruokailusta puheen ollen: löysin Berliinistä Euroopan ensimmäisen paleo-ravintolan. Kyseessä on reilu vuosi takaperin perustettu rafla, jonka ruoka noudattelee luolamiehen dieettiä: ei sokeria, ei maitotuotteita, ei viljoja ei siis gluteenia. Miettikää: gluteeniton ravintola! Ja silti Sauvagen (”villi”) ruokalistalla on kakkuja, piiraita ja muita herkkuja. Niin vegaaneille kuin lihansyöjille.
The prehistoric kitchen exclusively works with organic, unprocessed foods and thus excludes every kind of processed foods, sprung from agriculture and domestication. Grains, starches, dairy products and sugar have no place on the paleolithic menu. The basic ingredients of Paleo cooking are veggies, meat, fish, eggs, oils, nuts, seeds and herbs. All ingredients come from Organic farming or wildlife.
Lisää: sauvageberlin,com
Luolamiesravintolassa on huomiseksi pöytävaraus nimellä Shingler. Rrrrrrrakastan Berliiniä. Matkatuliaisiksi saatte ainakin ravintola-arvion. 😀