Menu

Mitä maailma syö

Kiitos Facebookin ja ystäväni Lassin, jouduin keskeyttämään erään toisen tärkeän asian ja bloggaamaan teille heti. Katsokaapa näitä kuvia.

Kymmenen kuvaa on otettu ympäri maailmaa, joissa näkyy mitä keskivertoperhe syö viikon aikana. ’Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa’: länsimaisen terveydenhuollon kamppaillessa kasvavien kustannusten ja terveysongelmien kanssa – eikä ihme – vertaile ja hämmästele ruokavalioiden eroa!

Lähde:verkkomedia.org

Kaikki 10 kuvaa löydät Verkkomedian sivuilta, tässä niistä kuusi.

Saksa

Japani

USA (Pohjois-Carolina)

Italia

Chad

Meksiko

On superkiinnostavaa vertailla eri maiden viikottaista dieettiä, vaikka tietenkin on vähän hankala hahmottaa kaikkia kuvissa näkyviä tuotteita. Käsityksen saa silti, kun vähän syynää.

Aika järkyttävä on esimerkiksi jenkkiperheen einesmäärä: ei juuri mitään tuoretta ollenkaan! Japanilaistenkin pöydässä on yllättävän vähän vihreää, mutta kalaa on paljon. Italialaisperheen pöydästä ei juuri eineksiä löydy. Meksikolaisperhekin syö paljon tuoretta, mutta tuo kokismäärä: kuinka nelihenkinen perhe — josta kaksi on nuorta poikaa — saa tuollaisen satsin kulumaan? Tai ehkä juuri siksi. Järkyttävää.

Saksalaisperheen juomamäärä tuntuu myös hillittömältä, verratkaa vaikka kiinalaisten ruokavalioon.  Ja chadilaisiin. Laittaa vähän omaa ruoankulutusta perspektiiviin. Taisi monella olla vappupöydässäkin enemmän ruokaa kuin mitä chadilaisperhe syö viikossa. Voisipa osan ruoastaan lähettää suoraan sellaiselle, joka sitä tarvitsee.

Miltäköhän meidän perheen vastaavanlainen foto näyttäisi? Hmm… Projekti! Se vienee hetken, mutta palaan asiaan. 😀