Menu

Ekologinen kehto vauvalle

Kun Isla syntyi, hankin äitiyspakkaukseen pahvijalakset. Jostain syystä unohdin aikanaan blogata aiheesta (miksiköhän?). En otanut jakalsista edes kuvaa. Jotenkin oli vähän muuta tekemistä.

Vauva kasvaa nopeasti ja esimerkiksi puinen kehto jää nopeasti pieneksi. Siksi en itse raaskinut aikanaan ostaa kehtoa ollenkaan, mutta löysin Lastenturvan nettikaupasta äitiyspakkauksen mittojen mukaan valmistetut pahvijalakset. Ihan nerokkaat! Ne sai litteässä paketissa postitse, ne eivät maksaneet paljoakaan ja skidiä oli helppo kiikuttaa sängyn vieressä kun itse makasi raatona futonilla. Irtojalasten pitäisi ehdottomasti kuulua äitiyspakkaukseen. Olisin linkannut suoraan tuotteeseen, mutten löydä jalaksia netistä millään. Jostain syystä niitä ei taideta enää myydä. Jos tiedätte toisin, laittakaapa kommentti blogauksen perään!

Kuva: moonk.fi

Törmäsin tähän kierrätyspahvikehtoon vasta perustetun nettikauppa-Moonkin sivuilla. Myrkyttömästi pinnoitettu kierrätyspahvikehto on käytön jälkeen helppo kierrättää pahviroskien mukana tai jopa kompostoida. Ihan kuin ne hankkimani jalaksetkin. Kehto tosin maksaa yli 80 euroa (huh), mutta ne jalakset olivat muistaakseni vain parikymmentä euroa. Miksiköhän löydä niitä enää netistä? Vaihtoehto kuitenkin löytyy: Katja on blogannut tervalepästä valmistetuista kehdonjaloista.

Tässä on sama idea kuin niissä pahvivissakin, mutta äitiyspakkauksen alle tulee levymäinen osa, jossa jalakset ovat kiinni. Pahviset jalakset olivat erikseen ja ne kiinnitettiin muutamalla hihnalla kiinni. Hämmentävää on se, että tämän tervaleppäratkaisunkaan linkki ei enää vie mihinkään!

Uinuan sivuilla myydään äitiyspakkauksen mittoihin ommeltua, ideakilpailun voittanutta ripustettavaa ensikehtoa  (alapuolen kuva).

Tätä sentään voi tilata Uinuan sivuilta, siinä missä molemmat mainitsemani jalakset ovat kadonneet netistä johonkin toiseen ulottuvuuteen. Uinuan ratkaisu vaatii tietenkin kiinnittämisen kattoon. Jalakset olivat siitä iisit, että ei tarvinnut porailla ja ruuvailla yhtään mitään, ja kehto oli yöllä oman sängyn korkeudella (futon).

Vaihtoehtoja uuden kehdon ostamiselle on, varmaan teiltä löytyy enemmänkin ratkaisuja? Saa linkata blogauksen perään!

Meillä skidi nukkui vain reilun kuukauden kehdossa, jonka jälkeen siirsin äitiyspakkauksen pinnasängyn sisälle. Mutta tapansa kullakin perheellä, meillä toimi tämä. Äitiyspakkauksen päälle laitoin oman äitini aikanaan ompeleman päällisen, joka nyt se odottaa sukuun jonain päivänä ilmaantuvaa seuraavaa pienokaista. Kuinkakohan monta sukupolvea äitiyspakkaus on saman kokoinen?