Menu

Brunssilla Sunnissa

Olen kuukauden sisään testannut Sunnin brunssin kahdesti. Ekalla kerralla menimme ilman pöytävarausta ja jouduimme neukkariin*, tokalla kerralla varasimme pöydän etukäteen ja saimme nauttia brunssista salin puolella.

Sunn on sijainniltaan kivassa paikassa: näkymät ovat suoraan Senaatintorille Tuomiokirkon portaille. Paitsi maisemat, on itse Sunn kaunis ja arvokaskin. Rento se on silti, kiva kombo. Brunssin hinta on reilu 15 euroa ja siihen kuuluu erilaisia salaatteja, tuoreita hedelmiä, kalaa ja lihaa, leipiä, levitteitä, makeaa (ei kakkuja, croisant ja keksimeininkiä) sekä tee-kahvi -osasto. Munakkaita, puuroa, mehua ja smoothieta voi tilata erikseen. Lista löytyy täältä.

Ekalla kerralla Sunnissa vieraillessani otin brunssin sijaan listalta — ystävän suosituksesta — Eggs Benedictin (vegeversiona, kuvassa) ja maistettuani tänään Iisan sienimunakasta voin sanoa, että Sunnissa hallitaan munahommat. Voi kyllä!

Palvelu on Sunnissa kohteliasta ja lapsenkin kanssa on megahelppoa, vaunut kun saa hissillä yläkertaan (monet jättävät myös alas Café Engelin ja Sunnin yhteiseen eteisaulakäytävään) ja syöttötuoli-potta-hoitopöytä -osasto on kunnossa. Kiva kun ei tarvitse kokea olevansa alempaa kastia vaikka mukana onkin puolimetrinen.

Ainoa miinus Sunnille tulee tuoremehun puuttumisesta ja vegaanien huomioimattomuudesta. Se tosin ei ole vain Sunnin ongelma: ystäväni Leyla totesi pettyvänsä brunsseihin melkein aina, vegaani kun on. Olisi aika helppoa laittaa pöytään lihattomia ja kalattomia salaatteja sekä lehmänmaitotuotteiden rinnalle soijamaitopohjaisia vastaavia, mutta valitettavan harva brunssimesta niin tekee. Jos minä joskus ravintolan perustan (olen miettinyt tätä etenkin viimeaikoina), tarjoillaan siellä herkullista vegeruokaa ja ehdottomasti vegebrunssia. Sanokaa mun sanoneen. (Tästä tulikin mieleeni: Strömsössä valmistamani vegebrunssin reseptit löytyvät nyt ohjelman nettisivuilta.)

Sunn on kiva, testatkaa ihmeessä. Mutta muista, että pöytävaraus kannattaa!

Psst… Arvio paikasta myös Brunssipartion blogissa.

* Ravintola koostuu kolmesta salista ja muutamasta pienemmästä tilasta, joita voi ilmeisesti varata esimerkiksi palaverikäyttöön. Tilan loppuessa niihin sijoitetaan brunssilaisiakin, fläppitaulujen viereen. 😀