Menu

Kevät tuo puukengät

Tutustuin viime muotimessuilla itselleni uuteen puukkarimerkkiin. Sanita kuulostaa lähinnä joltain terveyskeskuksen vessasta löytyvältä saippuamerkiltä, mutta oikeasti kyseessä ovat jalkaan mukavat ja kauniit puukengät. Merkkiä myy Helsingissä Iloinen päivä -niminen kenkäkauppa, jonka valikoimassa on paljon eri merkkisiä puukkareita ja muita ekologisesti tuotettuja jalkineita.

Ikisuosikkini, Nene Tsuboin Mitsumarut.

Sanitan nauhallisia puukenkiä.

El Naturalistan puukkareiden kantaosassa on kiinnostavaa muotoilua.

Think! valmistaa hulluttelevia nahkakenkiä. Ei ihan mun makuun…  Mutta eihän kaikesta voi tykätä. Joku muu varmasti haluaa juuri nuo! Merkin nettisivuilla on kuitenkin aivan mainiot vaaleansiniset puukengät, nämä:

Parempaa kuvaa ei löydy (kaamea toi taustaväri), mutta jos irrottaa kengän taustastaan, kuvittelee ruskettuneet sääret ja kellertävän kesämekon, sanoisin että toimii! Olisipa loistava juttu muuten, jos jossakin olisi palvelu, jossa saisi valita puukkain mallin ja värit itse.


Kauppias Pirjo Hämäläinen tekee myytävät villasukat itse — pisteet siitä! Kengät näyttävät heti jotenkin houkuttelevammilta, kun niihin on kudottu sukat sisään. Itse käytän puukengissä mielelläni ohuempaa sukkaa, tähän tapaan.

Kuva: brandos.fi

Nämä Sanitan Ulrika-puukkarit tulevat vilahtamaan Tyylivarkaissakin. Tosi mukava lesti ja nahka on pehmeää. Joissain puukengissä nahka saattaa olla niin kovaa, että jokainen käyttökerta loppuu rakkuloihin. Jos joku ärsyttää, niin jalkojen laastarointi. Tässä puukkarimallissa mainiota on myös se, että koska ne ovat umpinaiset, voi näitä käyttää jo varhain keväällä sukkien kanssa. Ja toisaalta taas koska sivuissa on ”ikkunat”, antavat ne varpaiden hengittää kesällä.

Liikkeessä myydään myös jonkin verran laukkuja, tämä Pipol´s Bazaar -merkkinen violetti mokkalaukku on musta mainio.

Puukkareita ja ekokenkiä kaipaavalle vinkiksi siis Freda 30.

Meikkis kurvaa nyt postin kautta lounaalle ja rautatieasemalle. Tammisaaren luento odottaa!