Menu

Doft — saippuaa Helsingistä

Ystäväpiirissäni on monia ihmisiä, jotka ovat päättäneet loikata pois muiden palveluksesta ja perustaa jotakin omaa. Serkukset Sonja ja Veronika ovat laittaneet pystyyn saippualafkan nimeltä Doft.

”Eräänä syksyisenä päivänä halusimme tehdä itsellemme ylellistä mutta luonnollista saippuaa, joka näyttää hyvältä ja tuoksuu taivaalliselta. Syntyi Doft.”

Ylellisyys — check.

Tuoksu — check.

Luonnollisuus — check.

Doftin tuotteita ei ole sertifioitu, mutta tekijöiden mukaan raaka-aineet täyttävät Pro Luonnonkosmetiikan vaatimukset. Tuotteita voi siis kutsua luonnonkosmetiikaksi. Saippuoiden valmistuksessa ei ole käytetty keinotekoisia hajusteita, ainoastaan eteerisiä öljyjä. Käytössä on vain kasvipohjaisia raaka-aineita (tuotteet sopivat siis vegaaneillekin) jaoitakin raaka-aineita kuten kehäkukan terälehtiä ja piparmintun lehtiä Sonja ja Veronika kasvattavat ja kuivaavat itse. Tuotteissa ei ole käytetty palmuöljyä.

Naiset tekevät saippuan alusta loppuun itse, Veronikan lapsuudenkodin alakerrassa Kun päähänpisto saippuan valmistuksesta oli saatu, nikkaroi perhetuttu puiset muotit ja kaveripiiri on toiminut apuna tuotekehityksessä.

Valikoimassa on kuusi saippuaa: halaus, saaristo, kauppahalli, polkka, sitrus ja rantakallio (tuoksuton). Minä en ole vielä saanut valittua suosikkiani, tykkään kaikista.

Toistaiseksi tuotteita myy vain Tapanilassa sijaitseva Liike51, mutta saippuoita saa tilattua Doftin nettisivuilta . Ja tiedoksi, että Doft etsii parhaillaan jälleenmyyjiä, naisiin voi olla yhteydessä osoitteessa info.doft@gmail.com.

Hyvä Sonja ja Veronika!