Hybridi
Ruokateema jatkuu! Rakastan sushia, mutta koska koitan tällä hetkellä imitoida isäni karppausdieettiä (haluan antaa hänelle kasviskarppausvinkkejä), on riisi tietenkin nou nou. Ihan rehellisesti: olin kyllä ajatellut palkita itseni rankan työviikon päätteeksi perinteisellä sushilla , mutta mitä löysinkään!
Uudenmaankadun Sushibar omaa luovaa henkilökuntaa ja taas oli kokki keksinyt hauskan jutun; vietnamilaisesta rullasta ammentavan ”makirullan”. Merilevän sijaan ohuesta riisipaperista rullatun rullan sisältä löytyi riisin ja lisukkeiden sijaan salaattia ja lisukkeita Riisiä siis on, mutta paljon perinteistä makirullaa vähemmän. Sopii karppaajallekin, ellei riisin suhteen ole totaalinen nollatoleranssi. Riisipaperi on sen verran ohutta kamaa, että luulisi tällaisen määrän sallittavan. Tällaista hybridirullaa syödessä ei tule nauttineeksi pääasiassa riisiä, vaan kasviksia.
Sushibarin hybridi vaatii mielestäni vielä vähän kehittelyä (lisää makua), mutta hyvä tästä tulee! Pitää testata kotonakin. Tärkeää taitaa olla ainakin superterävä veitsi, jotta rullat saa leikattua siististi.