Menu

Säilyketölkit ”vuotavat” bisfenolia

En osta juurikaan säilykkeitä. Pari kertaa vuodessa nappaan marketista mukaan hernaritölkin (niinä kylminä syys- ja talvipäivinä kun ei vaan jaksa laittaa ruokaa itse) ja joskus tomaattimurskasäilykkeen, mutta Pirkan luomutomaattimurska tulee pahvitetrassa, joten tölkkisäilykkeitä on pakko ostaa tosi harvoin. Onneksi.

Ne jotka ovat lukeneet kirjani tai seuranneet blogiani kauan muistavat skeptisen suhtautumiseni säilyketölkkien pinnoiteaineisiin. Ai mikä niissäKIN nyt mättää? miettii siellä joku itseään blogini ärsyttävyydellä ruoskiva einesteollisuusfani, jonka mielestä lietson pelkoa ja huuhaata keskittymällä alkoholinkäytön vaarojen sijaan niinkin urpoon aiheeseen kuin muovikemikaalit ruoassa.

Kuva: incrediblethings.com

Syy tölkkiruoan dissaamiseen on yhdessä aineessa: Bisfenoli A. Sama aine, joka vastikään kiellettiin EU-alueella myytävistä tuttipulloista, on yleisesti käytössä säilyketölkkien pinnoitteissa. Näin kirjoitin aiheesta alkuvuodesta 2009… ALKUPERÄINEN JUTTUNI LÖYTYY UUDESTA MUSTASTA.