Menu

Taatelikonvehteja joulupöytään

Noniin! Viikon tuotekehittelyn ja monien eri raaka-ainecocktailien jälkeen olen saanut aikaiseksi tämän näköisiä boltseja:


Alkuperäinen ideanani oli siis imitoida Ruohonjuuresta ostamiani (ja aika kalliita) sokerittomia, maidottomia ja vehnättömiä hedelmäkonvehteja. Sikäli siis onnistuin, että sain aikaiseksi mun mielestä yhtä hyviä konvehteja — mutta halusin vielä parempia!

Ensin tein sokerittomia versioita, jotka on ihan jees. Jos siis haluat korvata Ruohonjuuren boltsit, tee alapuolen resepti ilman suklaata (ja varmista, ettei käyttämissäsi kuivatuissa marjoissa ole lisättyä sokeria). Toimii ihan hyvin. Kuivatut omenarenkaat on olennaisessa roolissa, joten älä dissaa niitä! Itse aloin kuitenkin haluta vähän makeampia konvehteja, joten laitoin joulun kunniaksi sekaan Pirkan luomusuklaata. Toki voi tehdä makeisia raakasuklaastakin, ja blogauksen lopussa onkin pari linkkiä toisaalle, jos haluatte ja ehdotte vielä eksperimentoida ennen h-hetkeä.

Mutta tässä nyt siis mun jouluboltsien resepti (n. 14 kpl):

  • 20 taatelia
  • 10 mantelia
  • 1 rkl agavenektaria
  • 2 rkl kuivattuja karpaloita (muutkin kuivatut marjat käy)
  • 4 kuivattua omenarengasta
  • suklaata maun mukaan (esimerkiksi Pirkan luomusuklaa ja Green & Black´sin kirsikkasuklaa toimii)

Kaikki blenderiin. En tehnyt boltsitaikinaa mun superkoneella, vaan ihan perus Braunilla (Multimix). Sillä ei saa aikaiseksi yhtä hienojakoista massaa kuin Vitamixillä, mutta se on tässä juuri ideanakin! Konvehdit maistuu paremmalta kun suussa on sattumia.

Boltsit voi kuorruttaa miten haluaa.


Mä kokeilin kanelia, pähkinärouhetta, hampunsiemenrouhetta (kuvassa) ja kookoshiutaleita. Superleipojaystäväni kehui kaneliversioita ja omasta mielestänikin kaneli on tässä ässävalinta. Hampunsiemenrouhe näyttää kivalta, mutta maistuu vähän liian terveelliselle.

Kookoshiutaleet puolestaan ovat tosi kauniita ja makukin on ihan jees. Jos jaksat, dippaa pallot sulaan suklaaseen, et voi epäonnistua! Ja sen jälkeenhän ne voi vielä kieritellä vaikka pähkinärouheessa.

Lopuksi, laita boltsit pakkaseen, ja ota esille hetki ennen tarjoilua.

Psst… Tsekkaa myös taatelikonvehdit á la Syömisen iloa, Jaakko Halmetojan suklaareseptit ja meikkiksen pikakonvehdit. Laittakaa ihmeessä omia reseptejä ja linkkivinkkejä jutun perään!