Menu

I love Suomi

Sain kritiikkiä, kun mollaan Suomea niin monessa postauksessa. On totta, etten diggaa maamme nihkeästä luomuasenteesta ja jälkeen jääneestä ekoajattelusta, ankeasta ja tylsästä rakentamisesta, übertylsästä ja mielikuvituksettomasta pukeutumiskulttuurista jne. On monia juttuja, joista on helppo valittaa. Mutta saamani kritiikki oli kyllä silti paikallaan, sillä Suomessa on paljon hyvääkin! Tässä syitä, miksi Suomi on ihan mahtava. Asiat ovat fiilisjärjestyksessä.

1. Aitous. Suomi ja suomalaiset on musta aitoja. Esimerkiksi jenkkiläisten ja ruotsalaisten tekopirteys (tai ainakin suomalaisesta se tuntuu teennäiseltä) on kassajonossa ihan jees, mutta pidemmän päälle puuduttavaa.

2. Luonto. Ihan parasta. Ja se, että vartin junamatkan päässä ydinkeskustasta voi asua näin:

Puutaloidylliä Pohjois-Helsingissä

Myös vuodenajat on Suomessa hieno juttu. Toivon, että talvet ovat lumisia ja kylmiä tulevaisuudessakin.

3. Lapsiperheellä on Suomessa hyvä olla. Okei ei kaikilla, ja parannettaavaa on, mutta näin vastikään lapsen saaneena voin omasta kokemuksesta todeta, että lisääntyminen on Suomessa turvallista ja apua on saatavilla, kun sitä tarvitsee. Tämä on mun kokemus tähän asti. Lapsiperheen arki täällä on ihan jees. Ja äitiyspäiväraha on hieno asia.

4. Koulutus. Ilmaista, tasokasta ja hyvin järkätty. Esimerkiksi yhdysvaltalaisella ystävällä on helsinkiläisen kantakaupunkikaksion verran lainaa ammattiin valmistuttuaan.

5. Puhdas ilma, jota löytyy aika pian Helsingin ydinkeskustasta poispäin lähdettäessä.

6. Vihreiden vaalikampanja. I like it.

Kuva: vihreat.fi

7. Julkinen liikenne. Tarkoitan nyt pääkaupunkiseudun julkista liikennettä. Musta se toimii hyvin.

8. Vapaus. Täällä voi olla ja mennä miten lystää, melkoisen turvallisesti. Se on iso asia, jonka moni ottaa itsestäänselvyytenä. Nykyisessä maailmassa se ei ole sitä.

9. Ruoka. Okei, luomuruoka voisi olla halvempaa, mutta meillä on ihan huisit vaihtoehdot ruokakaupassa. Voimme oikeasti itse valita, mitä syömme. Ja meillä on metsien marjat ja aika puhdas juomavesikin.

Pinaattia ystävän palstalta.

10. Korruptio ei ole Suomessa (vielä) arkipäivää. Voin mennä tullista läpi ilman, että tarvitsee lahjoa ketään.

On monia muitakin syitä rakastaa kotimaatamme, mutta tässä nyt ekat 10 syytä. Kommenttiosioon saa täydentää 🙂