Menu

Täydellinen kasvovesi + herkullinen suklaanaamio

Sain Akamutin tuotteita testattavakseni jo viime keväänä. Lähettäjä varmaan luulee, etten ole tykännyt paketin sisällöstä, kun blogausta ei ole kuulunut, mutta väärässä on jos luulee niin, sillä peukku nousee — etenkin kasvovedelle.


Akamutin tuotteista ei löydy sertifikaattia luonnonmukaisuudesta tai luomuudesta, mutta esimerkiksi kasvovesi Organic Facial Mist sisältää vain ruusuvettä ja tislattua appelsiininkukkaöljyä — molemmat luomua. Kasvovesi on siis luomukosmetiikkaa. Tuote aivan mahtava siksikin, että fiksujen raaka-aineiden lisäksi kerrankin käyttöliittymä on täydellinen.

Olen aikaisemminkin avautunut siitä, kuinka mua ärsyttää, jos kasvovesi täytyy laittaa kasvoille käsien tai pumpulin kautta. Tuotetta menee sillä tavoin aina hukkaan. No tällä ei tarvitse kummemmin läträillä, sillä pumppupullosta tulee täydellisen kosteuttava (ja tiheä) suihkaus tuotetta, ei liikaa, eikä liian vähän, vaan juuri sopivasti. Tätä ominaisuutta olisin kaivannut toiseen suosikkiini, Lisen Organicsiin, joka muuten muistuttaa paljon tätä Akamutin tuotetta.


Olemme kuukausi sitten muuttaneet uuteen kotiin, ja koska kamat vielä ovat vähän missä sattuu, olen säilyttänyt kasvovesipulloa vessan ikkunan reunalla. Tämä on osoittautunut mainioksi tavaksi, koska kasvovesi on aina ihanan viileää. Jääkaapissa säilyttäminen loisi saman efektin, mutten nyt mene suosittelemaan sitä, koska en ole varma, onko kasvovedelle olemassa joku optimaalinen säilytyslämpötila… Itse tykkään tuotteesta viileänä, se rentouttaa ja raikastaa tehokkaammin niin.

Testasin ystävieni kanssa myös kahta sarjan kasvonaamioista. Suklaanaamio näytti — ja tuoksui — ennen veteen sekoittamista ihan kaakaolta!


… tai siis ei vaan näyttänyt, vaan oli sitä. Tuote sisältää suurimmaksi osaksi reilua ja luomua suklaajauhetta, Iisa taisi jopa maistaa sitä, mutten muista kommenttia… Naamiojauho sekoitetaan veteen ja vedellään iholle. Helppo käyttää ja levittyy hyvin (riippuu tietty veden määrästä, kuinka juoksevaa kamasta tekee). Päällystin naamaani ihan reilulla suklaakerroksella ja annoin sen vaikuttaa ohjeen mukaiset 10 minuuttia.


Tuote kovettui snadisti ja pois pesemisen jälkeen naama tuntui ihanan vauvanpeppumaiselta, aivan kuten naamion jälkeen kuuluukin. Muista vaan laittaa stöfnää kunnon kerros! Testasimme myös vihreäsavinaamion, jota puolestaan Ellis maistoi. Reittaus kuului: ”sisäisesti pahaa, ulkoisesti hyvää”. Iholla siis jees, mutta älä popsi.

Suklaanaamio on nimeltään Chocolate Marshmallow Face Mask, ja itse hämäännyin tästä vaahtokarkkijauhe-raaka-aineesta. Lukijani kuitenkin tiesivät kertoa että: ”incissä mainittu marhsmallow powder ei ole vaahtokarkki, vaan Marshmallow-nimellä tunnettu kasvi (joka siis siis suomeksi malva)”. Viisastuin siis.

Testasin myös Sweet Almond tree butter -ihovoiteen, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on valmistettu manteleista. Mun makuun tuote on vähän liian öljyisen tuntuinen iholla, mutta se kyllä kosteuttaa tosi tehokkaasti. Sopii siis sellaiselle, joka kaipaa kuivalle iholle megakosteuttajaa. Jalkavoide Shea Cocoa Mint sen sijaan on oikein bueno, mintun tuoksu sopii jalkavoiteeseen mainiosti. Ihan sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää kamaa tämäkin. Akamutilla on paljon muitakin tuotteita, löydät ne täältä.

Tällaista kosmetiikka-asiaa siis tällä kertaa. Testattavanani on taas monia sarjoja, joista blogaan heti jahka ehdin! Ja Akamutista kiinnostuneille tiedoksi, että kadunvarsiliikkeista tuotteita ei saa, mutta 3.12 alkaen Akamutia voi tilata saitilta www.marikoo.fi.