Menu

Vähän tujumpi linssikeitto

Syön kasvis- ja kalapainotteisesti ja laitan usein ruokaa kotona, mutta linssien ja papujen käytössä olen ollut sikalaiska. Koska mulla nykyään on käytössä nopea kaasuhella, jonka ääressä kokkaaminen on ihan uusissa sfääreissä, ja koska Malmin lounastarjonta ei ainakaan vielä ole räjäyttänyt mun tajuntaa, päätin vihdoinkin aloittaa täydellisen linssikeiton treenaamisen.

Otin käteen kasvisruokareseptien ABC:n, eli Vegaanin kasvikeittokirjan, jonka linssikeittoreseptiä käytin pohjana.


Pimppasin reseptiä kookosmaidolla, korianterilla, kalakastikkeella ja chilitahnalla. Nooran flunssantappolinssikeiton resepti kuuluu näin:

 • 500 g punaisia linssejä
 • 1-2 sipulia
 • pari valkosipulin kynttä
 • 2-3 perunaa
 • 3 rkl öljyä
 • 1 dl tomaattisosetta
 • 2 l vettä
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 2 rkl chilitahnaa
 • 2 rkl kalakastiketta
 • mustapippuria
 • suolaa (esim. Herbamare)
 • korianteria (jauhettua tai tuoretta)

Huuhdo linssit, kuori ja silppua sipulit ja perunat. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää perunat ja tomaattisose. Kuumenna muutama minuutti. Lisää linssit ja vesi. Keitä kypsäksi noin puolen tunnin ajan. Soseuta ja mausta.

Korvasin reseptin perunat peruna-naurismuusilla, jota oli jäänyt yli viikonlopusta ja tuoreen korianterin sijaan käytin jauhettua. Tällaisissa sosekeitoissa parasta on juuri se, että sekaan voi heitellä vähän mitä huvittaa. Tällä kertaa kaipasin tujua soppaa, jottei alkava kurkkukipuni muuttuisi kunnon flunssaksi.

Laitoin vain desin kookosmaitoa, mutta ensi kerralla taidan vähentää veden määrää ja lisätä kookosta. Ehkä. Keitosta tuli sikahyvää, muidenkin kuin mun mielestä. Helppoa ja halpaa, terveellistä ja nopeaa. Try it!