Menu

Ekovauva: vaunua ja vaunusuojaa

Vauva-asia jatkukoon. Vauva tarvitsee vaunut. Tai siis kai sitä voisi jotenkin ilmankin pärjätä, mutta uskoisin, että suurin osa äideistä hommaa skidilleen vaunut. Päädyin itse jo mainittuihin Naturkindeihin, ja ne on olleet ihan hyvät. Mahdun niiden kanssa kätevästi julkisiin ja ahtaille kirppareillekin, ja koppa irtoaa helposti rungosta ja menee kätsysti kasaan. Arvostan.

Ennen kuin päädyin noihin, vertailin vaunujen kemikaalipitoisuuksia, jonka myötä kirjoitin blogauksen Ftalaatteja lastenvaunuissa – whot? Tekstin kommenttiosioon on tullut palaute: ”Gessleinin vaunujen kankaat ovat Öko-Tex 100 -hyväksyttyjä”, hyvä tieto. Hämmentävää vaan on se, ettei minulle kerrottu asiaa kun kysyin vaunukauppiaalta, onko Naturkind-vaunu ainoa, missä on ekosertifioidut tekstiilit… Haluan kuitenkin painottaa, että ftalaatteja on esimerkiksi vaunujen pehmo-osissa, kuten kädensijoissa jne. Eli vaunun rakenteissa, ei siis pelkästään matskuja kande vertailla, vaan koko pakettia.

Tekstiileistä puheenollen: olette kanssamutsit varmaan huomanneet, että vaunuihin tulee kiinnitettyä ja viriteltyä toisinaan ties mitä rättiä vauvan suojaksi; milloin paistaa aurinko, milloin sataa tai tuulee liikaa. Olen ihmetellyt, että koska kaikki tuntuvat virittelevän niitä saakelin puklurättejä pyykkipojilla kiinni koppaan, miksi hitossa ei vaunuihin suunnitella kinteää vaunusuojaa? Varmaan jossain vaunumallissa onkin, mutta kun pitäisi olla kaikissa! Vähän niin kuin autoissa on aurinkolippa. En tajua.

No, tähän on reagoitu. Isla sai lahjaksi tällaisen:


Printti nyt ei oo just mun makuun, mutta siis Kurtis Baby Peace -vaunusuojan konsepti toimii! Materiaali on luomupuuvillaa ja verho on helppo kiinnittää tai ottaa veks. Kiinnitys tapahtuu tällaisilla muoviklipsuilla:


Kätevä tuote, I say.

Markkinoilla on toinenkin vastaava, Cover Me by Jezz -merkkinen, joka on aikamoinen monitoimituote: kätsy peite toimii vauvan peittona, vaunun verhona tai imetyssuojana. Katso havainnollistava video täältä. Tuote on hyvä etenkin alussa, kun julkisilla paikoilla imettäminen vielä on vähän haparoivaa…

Sain By Jezz -suojan mustapunaisena, ja vaikka se onkin superihieno, ajattelin arpoa sen teille, koska pärjään tolla toisellakin ihan hyvin. Voit osallistua arvontaan vastaamalla kysymykseen: mikä on turhin vauvatuote, mihin olet törmännyt? Eli mitä mun ei kannata hankkia? Arvonta on käynnissä tän viikon, eli sunnuntaina 16.10. on vika vastauspäivä. Laitan paketin ensi viikolla postiin, joten joku teistä saa vauvalleen oivan viimasuojan hetipian! Mainittakoon, että vastaanottaja maksaa postikulut, mutta eihän se nyt paljon ole, toi on aika kevyt paketti.

Printeistä puheenollen: olen kummastellut, ettei kukaan ole jo tehnyt bisnestä vauvakamatekstiilien printeistä. Missä on bändipuklurätit, -vaunuverhot? Puklurätit on niiiin ankeita, että järki lähtee. Tietenkin IKEA on tässäkin edelläkävijä: siinä missä Ekolo ja muut myy perus keijukais- ja nallekuoseilla varustettuja (ihan söpöjä kylläkin), on IKEA:lla esimerkiksi punavalkoraidallinen vastaava, joka vaan on paljon hienompi kuin ne Ekolon perinteiset. Ärsyttävää. Tehkää joku mulle vaikka nostalginen Take That -puklurätti. Tai Duran Duran. Tai edes Myyrä-rätti! Tai mustavalkoruudullinen, tai salmiakkikuvioinen… Huoh.

Psst… Pakko kertoa: olimme viime viikolla liikkeellä Eirassa, kun Andy McCoy pelmahti ulos lähikaupasta. ”Kauhee blosis…” totesi herra ja jatkoi vaunut nähdessään: ”TUOLLA on leppoisat oltavat!”. Mä haluaisin oikeesti kokea vauvasimulaation, jossa mut paketoidaan vaunuun ja lykitään pitkin katuja monta tuntia putkeen, ja syötetään heti kun ilmoitan, että ruoka maistuisi. Ollapa vauva.