Menu

Veja tekee staileja ekotennareita

Olen tehnyt pienestä Liike-kaupasta monia hyviä löytöjä, lähinnä kenkiä. Nyt putiikki on ottanut valikoimiinsa ranskalaisia ekotennareita.
Veja-merkin kengät on valmistettu ekologisista matskuista ja reilun kaupan periaatteita noudattaen. Liike:n lähettämä info kertoo seuraavaa:

”Kengät tehdään ekologisista ja myrkyttömästi käsitellyistä materiaaleista reilun kaupan periaatteita noudattaen. Tennareiden valmistusmateriaaleina käytetään myrkytöntä luomupuuvillaa, jota viljelevät Pohjois-Brasiliassa perhekunnittain työskentelevät pientuottajat. Kengänpohja valmistetaan luonnonkumista, jota saadaan Amazonin sademetsässä luonnonvaraisesti kasvavasta kumipuusta. Tuotteissa käytettävä ekologinen nahka on käsitelty myrkyttömästi”.

Itse omistan vain yhdet tennarit. Ne on pian 10 vuotta vanhat ja mietin joka kerta ne jalkaan vetäessäni, että mitä ihmettä teen sinä päivänä kun ne hajoaa? Ostaisin mielelläni ekotennarit, mutta kaipaan lisää valikoimaa. Vejan Volley-malli (kuvassa) on ihan kiva, mutta mä haen itselleni vähän jotain muuta. Pitää ehkä aloittaa netissä ekotennarimetsästys. Hyviä tennarisuosituksia otetaan vastaan!