Menu

Boheemi Tyyni

Arvostatko laatukahvia? Saisiko olla lasillinen marjamehua tai luomulimonaadia — tai luomu mud cakea? Haluaisitko nauttia ulkoilmaleffoista pimenevässä elokuisessa illassa, vai lähtisitkö sittenkin kuutamouinnille? Kaikki tämä on mahdollista kahvila Tyynissä.

Suloinen kahvila Tyyni on avattu tänä kesänä Töölönlahden rannalle paikalle, jossa sijaitsi entinen ravintola Töölönranta, ennen kuin se paloi vuonna 1987. Nykyisellääm rafla sijaitsee vähän ylempänä, Tyyniä vastapäätä, toisella puolella Töölönlahden pyötä- ja kävelyraittia. Oikeastaan pitäisi sanoa tietty, että Tyyni sijaitsee ravintola Töölönlahtea vastapäätä, koska ravintola oli ensin. No mutta: siinä ne kököttävät molemmat, hyvällä paikalla, Helsingin keskustan tuntumassa.

Kahvilan näkymä, miljöö ja meininki on ihan mahtava: vähän villiintynyt, vähän kitch, erittäin rento ja noh, aika jotenkin berliiniläinen ja epäsuomalainen. Pöytiä on siellä täällä pihapiirissä, myös ihanasti puskien ja kasvien lomassa. Täydellinen paikka esimerkiksi romanttisille treffeille…

Ja se mud cake! Herkkua. Tosin siitä oli kuvaushetkellä jäljellä vain muisto.

Se että Tyyni järjestää ulkoilmaleffanäytöksiä ja kuutamouintia on virkistävää. Helsinki muuttuu vähitellen hyvään suuntaan: porukka perustaa ennakkoluulottomasti omia kahviloita, putiikkeja, kollektiiveja ja ties mitä. Hieno meininki!

En löytänyt kahvilalle omaa nettisaittia, mutta esimerkiksi HS.fin jutun Tyynistä löydät täältä.