Menu

Tv-mainokset yllyttävät epäterveelliseen syömiseen

Tuskin olen ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota niihin ruokiin, joita telkkarissa mainostetaan. Ei siellä juuri hehkuteta porkkanoita, hapankaalia, pähkinöitä tai luomuomenoita, vaan eineksiä, lihajalosteita, hampurilaisia, ”terveys”juomia, margariinia, jäätelöä, makeisia jne. Tuore uutinen kertookin, että jos ihmiset todella söisivät sitä mitä tv mainostaa, ei siitä hyvää seuraisi:

”Amerikkalaisessa tutkimuksessa analysoitiin mainostettujen ruokien ravintosisältöjä. Päivän ruoka-annos sisälsi 25-kertaisesti suositellun sokerin määrän ja 20-kertaisesti suositellun rasvan määrän.

Televisiossa mainostettujen ruokien rasvan ja sokerin määrät olivat keskimäärin niin runsaita, että vain yhden ruoka-annoksen syöminen tarjoaisi jo melkein kolminkertaisesti suositellun sokerin ja rasvan päiväannoksen”.

Lähde: YLE Tiede / Journal of the American Dietetic Association

Ei ollenkaan hämmästyttävä tieto, mutta se on musta kyllä huomiotaherättävää, että mainostaukojen sisältö on niin älyttömän epäterveellistä scheissea täynnä. Kunpa sillä lähitilan pientuottajallakin olisi budjettia tv-spottiin, huoh.

Ihan pakko liittää tähän yksi naurettavimmista hampurilaismainoksista ikinä. Enjoy 😉