Menu

Hakaniemen Hallin smoothiebaari

Kampin smoothiebaarin elämä jäi lyhyeksi, mutta Hakaniemen Kauppahallista on viime perjantaista lähtien löytynyt pieni vihreä keidas nimeltä pH Shop Drinkkibaari. Nimi viittaa paikan ideologiaan, joka on ihmisen pH-tasapainon balansoiminen tai normalisoiminen.


Putiikin pitäjä Toma Stankevitsch kertoo, että pohjoismaalaisten pH on lähes poikkeuksetta liian hapan, ja homma kuulemma johtuu ruokavaliostamme, joka sisältää liikaa lehmänmaitoa, eläinproteiinia ja ”vääränlaisia” viljoja. Myönnettäköön, että pH-ajattelu on itselleni suhteellisen vierasta maaperää, mutta kiinnostava homma, johon pitäisi varmaan paneutua enemmän, että osaisin sanoa siitä mitään tämän kehittävämpää.

Toma ja vehnänorasshotti.

Mutta sen tiedän, että Toma on smoothie-expertti, ja paikan juomia kandee testata jo ihan maunkin vuoksi. Suosituimmat juomat ovat kuulemma luomumehulistan porkkana-sitruuna-inkivääri ja luomukasvispirtelölistan avocado-kurkku-pinaatti-sitruuna-elämänvirtaviherjauhe -cocktail. Kaikki pH Shopin käyttämät raaka-aineet ovat luomua ja juomien lisäksi mukaan voi ostaa myös yrttejä ja kasviksia.

3 dl:n kokoisten juomien hinta on 5€ ja alakuvassa näet esimerkin drinksin koosta: oranssi smoothie on juuri se suosittu, porkkana-sitruuna-inkivääri -versio, ja pieni shotti on superterveellistä vehnänorasta.

Toman pH-keidas on auki arkisin 10-18 ja lauantaina 10-16 välillä, ja löytyy Hakaniemen Hallin alakerrasta.