Menu

Chi

Vaikka auringosta ei ole tietoakaan, ovat kesämaut jo täällä. Kaikkialla on manasikkamyyjiä ja torilta voi hakea kotimaisia vihanneksia — mahtavaa! Olen testaillut viime viikkoina erilaisia kesäjuomia, joista vesimeloni-basilika -drinksi on tällä hetkellä oma suosikki. Se on vaan NIIN kesää, ettei mikään! Suosittelen testaamaan.

Tutustuin viime viikolla myös luomujuomaan nimeltä Chi. Vaikka ostankin ruokaa ekokaupoista joka viikko, olen huono testailemaan uusia juttuja. Jämähdän helposti vanhoihin tuttuihin. Sainkin Chitä maistaakseni muualla, jonka innoittamana kävin Ekolossa ostamassa pullon juomaa kotiinkin.

Chi on nettisaittinsa mukaan elävän ravinnon sampanjaa. Itse lähinnä innostuin sen mausta, mutta jos haluaa nauttia juomaa terveyslähtöisesti, lupaillaan tuotteesta seuraavaa: ”luomutuote, sisältää entsyymeitä ja vitaaliaineita, pastöroimaton, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, sisältää maitohappobakteereja, valmistetty elävöitetystä vedestä”. Täytyy sanoa, että itseäni ”elävöitetty vesi” hiukan huvittaa, mutta sanapari tarkoittanee jotakin tislatun suuntaista, ehkä? Valistakaa fiksummat!

No oli miten oli, on juoma herkullista ja ihanan kuplivaa, eikä liian makeaa, ainakaan musta. Siinä kyllä on paljon sekä hedlemä- että rypälesokeria (ja myös hiivaa!), mutta ehkä tästä mun raskaudesta johtuen makeat asiat miellyttää enemmän kuin tavallisesti, vaikea sanoa. Olen myös huomannut, että mun ruokayliherkkyydet (sokeri, hiiva, vehnä, maito) on helpottaneet raskausaikana. Aika hassua olla ”normaali” hetken aikaa 🙂