Menu

Mono ottaa tyylikkäitä ekoaskelia Raumalla

Kerroin teille ekologisista Monkee Geneseistä viime kesänä, ja vastikään niitä on alkanut saada myös Helsingin keskustasta. Sain vastikään vinkin, että byysoja saa Suomesta muualtakin! 3.4. ovensa Raumalla avannut Mono on eko-ystävälliseen ja eettiseen muotiin keskittyvä putiikki, jossa on myös valikoituja vintageherkkuja eri vuosikymmeniltä.

Valikoimasta löytyy siis mm. Monkee Genesejä, Vejan tossuja ja laukkuja, Toms Shoeseja, sekä Moyi Ekolo -kenkiä.


Moyi Ekolosta on mainittava sen verran, että kenkäpulju on ranskalaisen Annabel Gérenthon vuonna 2007 perustama, eikä Annabel ole ihan vasta-alkaja: nainen on suunnitellut aikaisemmin kenkiä mm. Charles Jourdan:lle sekä Robert Clergerie:lle (molemmat ovat kuuluisia ranskalaisia muotimerkkejä). Moyi Ekolo -kengät valmistetaan kasvivärjätystä nahasta ja luonnonkumista — ja vain tilauksesta — Ranskassa, eko-ystävällisiä materiaaleja käyttäen.

En ole vieraillut Raumalla (ehkä ikinä?!), mutta siellä päin liikkuvat, tehkääpä putiikkiarvio tämän postauksen perään!