Menu

Remonttia pukkaa

Kemppari on alunperin lähtenyt liikkeelle ruoan ja kosmetiikan kemikaalien syynäämisestä, mutta en ole juurikaan postannut esimerkiksi remonttiaiheisia kemikaaliasioita. Syy on yksinkertaisesti se, ettei ole ollut mitään rempattavaa! Nyt on kuitenkin edessä oman pinen mökin ja sen pihamaan laitto kondikseen, ja täytyy selvittää asioita, jotka ovat mulle suhteellisen tuntemattomia: mitä maalia kannattaa käyttää möksän ulkopinnassa, mikä on ekologisin maalivaihtoehto, entäpä pihakalusteiden ja materiaalien ekojalanjälki?
Kuva täältä

Maalien osalta olen vielä ihan pihalla, mutta pihakalusteiden ostossa osaan olla tarkkana: tein puun alkuperäasioita käsittelevän jutun Kuningaskuluttajaan kolmisen vuotta sitten. Minulle selvisi, että esimerkiksi monet Suomessa myytävät parkettilaadut ovat valitettavasti laitonta puuta. Myös pihakalusteissa saatetaan käyttää tällaisia eksoottisia, uhanalaisista metsistä laittomasti hakattuja, puulaatuja. Kannattaa siis aina etsiä vastuullisesta puusta kertovaa FSC-merkkiä, kun ostaa jotain puukalustetta tai sitä parkettia. Usein esimerkiksi trooppista alkuperää olevien ulkokalusteiden puulaatuja mainostetaan hyvällä kosteudenkestävyydellä. Erinomaisia ominaisuuksia hehkuttamalla ostajan huomio vedetään pois puun alkuperäasioista. Ole siis tarkkana!

Huh. Kyllä kuulkaa projektia pukkaa: miten ihmeessä saan esimerkiksi päätettyä mökin värin? Musta ei ikinä olisi voinut tulla graafikkoa, koska värien, muotojen ja sommittelun maailmassa on niin rajaton määrä vaihtoehtoja, etten vaan osaa valita. Hyviä vaihtoehtoja on liikaa! No, varmaa on se, että lopputulos tulee olemaan persoonallinen ja kodikas, mutta siihen on vielä matkaa. Jos nyt ihan ekaksi maa sulaisi roudasta, ja pihan salaojaputkiprojektin saisi käyntiin, niin ehkä loppukesästä olemassa on ihan valmis mökki-piha -proggis, jonka kehtaa esitellä teillekin. Toivon!