Menu

Haussa ITE-muotia

Tämä on etsintäkuulutus: Helsingin Sanomien Kuukausiliite, Helsinki Design Week ja Maaseudun Sivistysliitto etsivät ITE-muotia ja sen luojia – omaperäisiä ompelijoita, luovia tuunaajia, ennennäkemättömiä asuja ja materiaaleja. Muoti- tai vaatealan koulutusta ei tarvita, sillä kuten ITE-taiteilijat, voivat myös ITE-muodinluojat olla itseoppineita oman tiensä kulkijoita. Ikärajaa ei ole. ITE-muodin keräykseen voi osallistua kuka tahansa. Eikä ole muitakaan rajoja, mitä villimpää matskua, sen parempi!

Luovimmista ja kekseliäimmistä ITE-muotitöistä stailataan näyttely ja muotinäytös Helsinki Design Weekille. Niitä tullaan näkemään myös Kuukausiliitteessä ja lehden nettisivuilla. Valintakriteerit ovat uutuusarvo, luova hulluus ja kekseliäisyys.

Ilmianna naapurisi tai osallistu itse ITE-muodin metsästykseen! Lähetä 1-5 kuvaa itse suunnittelemistasi ja tekemistäsi vaatteista tai asusteista (mielellään 15. toukokuuta mennessä) osoitteeseen: ite-muoti@hs.fi. Kuvat voi lähettää myös postitse osoitteeseen Kuukausiliite/ITE-muoti, PL 85, 00089 Sanoma. Muista liittää mukaan omat yhteystietosi.

Lähde: Liisa Jokinen

Nyt siis tyypit osallistumaan!

Mä en juuri ole luonut reiluun puoleen vuoteen muuta kuin kirjaani ja tuntuu, että päässä pyörii vaan asioita, jotka liittyvät kirjaan, duuniin tai tulevaan vauvaan. Heti kun kirjaproggis hellittää, on kyllä aika vaihtaa taas tuunausvaihteelle. Ehdottomasti!

Taisin viimeksi luoda jotakin ITE-muodiksi laskettavaa syksyllä, kun saksin trikoopalan suikaleiksi ja letitin siitä kuvan kaltaisen kaula-asian. Kaulassani roikkuva lettikasa löytyi berliiniläisputiikista, mutta jätin sen sinne ja tein itse samanlaisen.

Mulla on tallessa kuvia kaula-asian teostakin, olen vaan unohtanut ne vanhan tietokoneeni uumeniin. Pitääpäs kaivaa kuvat esille… Käytännössä letitin vaan monta lettipötköä ja ompelin ne yhteen, ”kaulakoruksi”. No, tällä tuskin olisi saumaa osallistua ITE-skabaan, mutta odotan innolla kilpailutöitä, mitä kaikkea te muut keksittekään!