Menu

Punaviini hoikistaa?

Kiinnostavaa:

”Muutama annos alkoholia [punaviiniä] päivässä näyttäisi tuoreen tutkimuksen mukaan auttavan naisia pitämään painonsa kurissa. Tutkimukseen osallistuneista paino putosi eniten naisilta, jotka kertoivat nauttivansa päivittäin kaksi ravintola-annosta alkoholia.

Bostonissa tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 19 000 normaalipainoista, yli 39-vuotiasta naista, jotka jaettiin alkoholinkulutuksen perusteella neljään ryhmään.

Suurin ryhmä, miltei 40 prosenttia tutkituista ilmoitti, ettei nauti alkoholia lainkaan. Yli 10 vuotta jatkuneen seurannan aikana tähän ryhmään kuuluvien naisten paino nousi eniten.

Tutkimukseen osallistuneista paino putosi eniten naisilta, jotka kertoivat nauttivansa päivittäin kaksi ravintola-annosta alkoholia. Paino putosi eniten punaviiniä juovilta, mutta myös olutta tai väkeviä alkoholijuomia maltillisesti nauttivilta. Vastaavaa vaikutusta ei todettu pienempiä tai suurempia määriä alkoholia käyttävien ryhmissä.

Vaikka tutkimus näyttäisi osoittavan alkoholin myönteiset vaikutukset painoindeksiin, varoittavat tutkijat alkoholinkäyttöön mahdollisesti liittyvistä muista ongelmista”.

Lähde: YLE Uutiset

Kiinnostavaa. Ei nyt tietenkään pidä ruveta kännäämään sen toivossa, että laihtuu, mutta kiinnostavaa silti. Kohtuus kaikessa.

Psst… Jos viini- ja alkoholiasia kiinnostaa, lue postaukseni Luomuviiniä viikonloppuun, Luomu kannattaa kännätessä(kin), Luomuskumppaa!, ja Kukaan ei tiedä kemikaalicocktailiasi.