Menu

Noora on nahkaa

Monet ystäväni ovat jo guruja esimerkiksi Huuto.net -saitilla. Sieltä bongaa kuulemma kaikkea mahtavaa huonekaluista vaatteisiin, eikä tarvitse juosta kirppareilla. Itse sen sijaan kaipaan nimenomaan sitä fiilistä, kun nuhjuisen kirpparin nurkasta löytyykin mahtava aarre — niin kuin viime lauantaina.

Mutta eipä silti, netti on kätsy käytetyn tavaran kauppaamisessa (etenkin jos ei ole aikaa rampata kirppareilla), sen todisti minulle tällä viikolla Facebook. Ystäväni linkkasi minulle toisesta ystävästä, joka oli kuvannut saitilleen omaa vanhaa tavaraa ja vaateitansa, joita hän nyt myy eteenpäin. Eipä odotellut meikäläinen ihan hirveän kauaa nähdessäni nämä:

Olin ihan varma, että kenkien koko olisi joko liian iso tai pieni, mutta nepä olivatkin juuri oikean kokoiset! Kengät lienevät jostain 70-luvun kieppeiltä ja ne ovat hämmentävän hyvässä kondiksessa. Olen törmännyt Noora-merkkisiin kenkiin kirppareilla aikaisemminkin, mutta eivät ne koskaan ole olleet näin mahtavat tai hyväkuntoiset. Tykkään näiden väristä, tyylistä, vuoresta, Noora-fontista, koron paksuudesta ja korkeudesta — kaikesta. Varsikin on sentilleen oikean mittainen.

Edellinen omistaja oli sitäpaitsi juuri laitattanut kenkiin uudet kumpipohjat, joten ei tehnyt laisinkaan pahaa maksaa näistä 30 euroa.

Kengät ovat aivan mahtavat, ja aivan kuten Hasbeensini, aion käyttää niitä taittamalla varren — jotta Noora-teksti ja makea vuori näkyy! Niin edellinenkin omistaja kuulemma kenkiään käytti. Mutta kyllä varsi näyttää hyvältä suoranakin.

Voi tätä kirppiskenkähamsterin onnea. Kyllä minä tiedän, että olisin pärjännyt elämässäni aivan hyvin ilman näitä, mutta ne nyt vaan ovat niin hienot ja käyttikset, ja sopivasti sisäänajetut, että en voinut olla investoimatta. Kyllä kai kirppislöytöjenkin ostamisessa joku raja on, koska pitäisi lopettaa, mutta nämä ovat onneksi myös pala kotimaista historiaa. Ehkä kenkäni vielä joskus tulevaisuudessa päätyvät museoon, suomalaisen kenkäteollisuuden historiasta kertovaan näyttelyyn…