Menu

Hare + Hart


-kuva: Hare + Hart Blog

Kiinnostavaa. Brooklynissä syntyy huomisen nahkamuotia, eettistä sellaista siis. Tai itseasiassa tuotteet syntyvät Brooklynissä ja Argentiinassa, sillä nahkatuotteiden nahka on argentiinalaisista lehmistä peräisin. Heart + Hartin sivuilla todetaan: ”We believe that the materials and production process are just as important as the aesthetics”.

Asiaa. Kun puhutaan designista ja muodista, on ekologisessakin tuotannossa tietenkin itse designin oltava kohdallaan. Heart + Hartin tuotteissa käytetty nahka on peräisin lehmistä, jotka laiduntavat vapaina ja syövät ruohoa. Myös työntekijöitä kohdellaan kuulemma eettisesti. Kiva jos näin, ja hyvä suunta.

En itse kieltäydy nahkatuotteiden käytöstä, koska nahka on vaan esimerkiksi kengissä voittamaton materiaali. Ei voi mitään. Mutta tietenkin suosin mielelläni kasviparkittua nahkaa ja tuotteita, jotka on tehty eettisesti. Vinkatkaapa blogauksen perään, jos tiedätte hyviä eettisiä nahkatuotteiden tuottajia!