Menu

Maitoa pussissa

Kätevää kun minulla on kätyreitä maailmalla vähän siellä täällä. Näin tekin saatte luettavaksenne kiinnostavia kuulumisia — esimerkiksi Berliinistä!

Sain ystävältäni Helenalta vinkin kiinnostavista maitopakkauksista, jotka vievät roskiksessa paljon vähemmän tilaa kuin perinteiset kartonkipakkaukset.


-kuva: brodowin.de

Demeter-sertifioitu (biodynaamista siis) Brodowinerin homogenoitamton maito pakataan maitopussiin, joka menee tyhjennyttyään erittäin pieneen tilaan. Pussi painaa vain 16 grammaa. Helena iloitsi viestissään siitä, että nyt roskaa tulee määrällisesti paljon vähemmän.

Heti ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen pussin kierrätys. Onko materiaali siis muovia? Pussin materiaaliksi kerrotaan calymer, en ole varma kuinka materiaali suomennetaan (oletteko fiksumpia?). No, joka tapauksessa, pakkausmateriaalista 40% on kalkkia, mutta lopusta ei sivuilla kerrota. Pitäisi kaivaa lisää tietoa calymeristä, mutta en tahtonut löytää! Nyt jos joku minua fiksumpi siellä tietää asiasta jotakin, valistapa meitä muitakin!

Kuvaa katsoessa tulee myös mieleen, että pysyykö pakkaus puolityhjänä pystyssä? Helena kertoo, että ”pakkaus pysyy hyvin pystyssä ja on helppo käyttää ja on jopa suunniteltu siten, että se sulkeutuu (tavallaan) itsestään”.

Riippuen pakkauksen materiaalista ja kierrätettävyydestä, on tuote ainakin roskan määrää ajatellen volyymissä pienempi kuin perinteinen maitotölkki. Kieltämättä ajatus kiehtoo minua sikäli, että meidänkin taloudessa tulee mehu- ja muita kartonkipakkauksia viikossa 3-4. Tällainen pakkaus veisi huomattavasti vähemmän tilaa roskiksessa.

…mutta tietenkin avainasemassa on nyt se pakkausmateriaalin loput 60%. Laitan mailia Brodowinerin suuntaan, katsotaan mitä sieltä vastataan!