Menu

Vastauksia kysymyksiinne: suosikkituotteet

Esititte Kysy mitä vaan! -postauksen perässä monia kosmetiikka-aiheisia kysymyksiä. Sen sijaan että änkisin kaikki vastaukset yhteen postaukseen, tässä vastaus yhteen melko laajaan sellaiseen. Lisää kosmetiikka-vastauksia siis omissa postauksissaan.

Suosittelet aina silloin tällöin uusia ihonhoitotuotteita. Voisitko tehdä listan tämän hetken suosikkituotteistasi ja kertoa mihin tarkoitukseen mitäkin käytät?
Toki voin. Tämä postaus onkin odottanut tekemistään! Vinkki: en yksinkertaisesti jaksanut linkittää brändejä aikaisempiin juttuihini, mutta löydät aikaisemmat postaukset kustakin tuotteesta laittamalla brändin hakusanaksi sivun oikeassa reunassa olevaan hakukoneeseen.

KASVOT
Pesen kasvot joka ilta kotimaisella Lily Alexandralla, kasvovetenä on ruotsalainen Lisen Organicsin ruusu-appelsiininkukkavesi ja kosteutus tapahtuu Argitalin Violet Creamilla. Laitan iltaisin rasvan alle, Dr. Hauschkan kasvoöljyä, jota käytän paikallisesti ohimoilla ehkäisemässä miliumien muodostumista (öljy kuulemma auttaa tässä). Kahdesti viikossa teen kasvonaamion (ja kuorin kevyesti samalla) Argitalin Argiltubolla.

Argiltubon pakkaus on iso, valkoruskea leka, joka ei ehkä ole siroudella pilattu, mutta kerrankin samassa pakkauksessa on määrää ja laatua! Iso savileka riittää kasvokuorintaan varmaan reilut puolivuotta ja tuotetta voi käyttää myös koko keholle, itse käytän sitä vaan kasvoihin. Ostin oman Argiltuboni Punnitse & Säästästä, hintaa en valitettavasti muista. Ehkä reilun kympin…?

Pakko tässä kohtaa vinkata, että jos haluat ostaa ystävälle nerokkaan luonnonkosmetiikkatuotteen lahjaksi, on Argiltubo hyvä ja hellä vaihtoehto. Minä teen kahdesti viikossa seuraavasti: kasvojen peruspuhdistamisen jälkeen kuivaan ihon kevyesti ja laitan savitahnaa koko naamaan. Annan saven vaikuttaa muutaman minuutin ja pestessäni sen pois, hieron sitä kevyesti kasvoilla, eli teen kevyen kuorinnan. Olen herkkäihoinen, ja monet kuorinta-aineet ovat minulle liian stydiä kamaa, mutta tällä onnistuu hyvin kevytkuorinta jopa pari kertaa viikossa. Kertakin ehkä riittäisi. Ja tuotteen tuoksu on vaan mahtava! Hyvä joululahjaidea siis.

HIUKSET
Shampoona on parhaillaan Logonan Repair Shampoo Ginkgo ja hoitoaineena kotimaisen am-kosmetiikan Hamppu-balsami. Uskomatonta kyllä, olen myös löytänyt hyvän luonnonmukaisen hiusten volyymibuusterin! Itseasiassa jo reilu puolitoista vuotta sitten Whole Foodsista ostettu Giovanni-merkkinen Root 66 on oiva tuuheuttaja, jota suihkutetaan hiuksen juureen.

Yleensä teen niin, että vetelen ainetta hiuksiin ja menen nukkumaan. Aamulla lopputulemana on juuri sopivan sekainen tukkalaite.

VARTALO
Pesen vartalon ja kainalot parhaillaan Inkuton Mustalla saippualla, mutta ehdoton suihkusaippuasuosikkini on Weledan Tyrni-suihkusaippua, jota yleensä on kotona aina. Käytän vartalorasvana parhaillaan Logonan Daily Care -vartaloemulsiota (toisinaan käytän myös luomukookosöljyä). Inkuton Sheavoita käytän silloin, kun haluan oikein rasvaista rasvaa, joka kosteuttaa ”täysillä” ja Weledan Skin Food sekä Weledan Foot Balm ovat mainioita paikallisia superrasvoja, kanta- ja kyynärpäihin esimerkiksi.

MEIKIT
Olen parhaillaan testaamassa Essentia Naturale- merkkistä mineraalimeikkisarjaa ja olen todella tyytyväinen tuotteisiin. Yllättävää! Sarjan puuteri on ehdoton suosikkituotteeni juuri nyt, enää ei tarvitse käyttää meikkivoidetta ollenkaan, jess 🙂 Yleensä nimittäin olen vihannut puuteria ja käyttänyt meikkivoidetta mielummin, mutta tämä mineraalimeikkisarja on aika jees. Pakko todeta tässä kohtaa, että hyvää luonnonkosmetiikkaripsaria en ole löytänyt vielkään, etsintä siis jatkuu… Ripsivärini on siis yhdettätoista vuotta putkeen Max Factorin 2000 calorie (joka ei siis ole luonnonkosmetiikkaa). Huulirasvana käytössä ovat sekä Dr. Hauschka että Lisen Organics. Mainioita ja hyvin kosteuttavia molemmat.

MUUT
Pakko vielä mainita, että Santen kynsilakat ovat kestosuosikkejani: yksi kerros lakkaa on riittävän peittävä ja Laveran käsivoide kulkee aina mukana laukussa. Herb Basics -niminen firma on useimmille varmaan vielä tuntematon, mutta muutaman viikon näitä thaimaalaisia luonnonkosmetiikkatuotteita käyttäneenä voin luvata, että postausta pukkaa pian!

Frantsilan tuotteet ovat seuraavana testissä, joten pian osaan vihdoinkin sanoa jotakin myös tästä suomalaisesta luonnonkosmetiikkapioneerista! Oli jo aikakin, hävettää kun tämä on jäänyt tekemättä aikaisemmin…

Mainitsinkohan kaikki? No varmaan ainakin nyt kysymyksessä esitetyt suosikit tuli lueteltua. Kuten huomaatte, en ole vain yhden brändin uskollinen käyttäjä, vaan olen tässä viime vuosien kokeilujen myötä löytänyt monia suosikkeja, ja huomannut, että on monta hyvää luonnonkosmetiikkasarjaa, jotka sisältävät minulle sopivia tuotteita.

Ja tosiaan: olen siis herkkäihoinen ja silmänikin ovat herkät (jatkuvat piilolinssiroplaamisen vuoksi, oletan), joten käyttämäni kasvotuotteet sopivat varmaan muillekin herkkiksille. Hiukseni ovat melko ohuet ja taipuisat, mutta onneksi ohuita haivenia kasvaa tiheässä ja niitä on helppo muotoilla. Yleensä en jaksa käyttää sen kummempia tököttejä, mutta jospa vaan olisi olemassa hyvä, luonnonmukainen hiuslakka — sille olisi kyllä käyttöä, etenkin uuden kampaukseni ”pystyttämisessä”.

Psst… Viimeisen sitsemän päivän aikana Kempparin lukijamäärä on rikkonut 10 000 lukijan maagisen rajapyykin, hyvä te!