Menu

Öljy toimii silmämeikinpoistoaineena

Luen naistenlehtiä lähinnä muotijuttujen vuoksi, kosmetiikka-artikkeleista en jaksa useinkaan innostua. Niistä puskee valitettavan usein läpi jokin tietty kosmetiikkamerkki, enkä vaan osaa ottaa juttuja kritiikittä, kun seuraavalla aukeamalla huutaa edellisessä artikkelissa kehutun tuotteen mainos.

Naisille kaupataan lisäksi monia tuotteita, joita emme alkuunkaan tarvitse. Esimerkiksi uusimmassa Oliviassa on juttu Näin löydät täydellisen silmämeikinpoistoaineen. Tarvitseeko nainen oikeasti erikseen silmämeikinpoistoainetta? Moni taitaa uskoa niin.

Käytän itse ripsiväriä säännöllisesti (tavanomaistapa vielä, en ole löytänyt hyvää luonnonkosmetiikkaripsiväriä), mutta en omista erikseen silmämeikinpoistoainetta, sillä sekä oliivi- että kookosöljy hoitavat homman yhtä hyvin ja vieläpä luomusti.

Väitän, että vaikkei luomukookosöljyä ehkä jokaisen naisen kaapista löydykään, on useimmilla kotonaan oliiviöljyä. Tietty rypsiöljykin varmaan soveltuu hommaan yhtä hyvin, mutta sen tuoksu ei ehkä ole niin miellyttävä, kuin kookosen tai oliivin.

Piilolinssien käyttäjien tosin kandee muistaa ottaa piilarit pois ennen ripsarin poistoa. Öljy nimittäin liukastaa ihon.

Myös esimerkiksi kestohuulipuna irtoaa huulilta erinomaisesti öljyllä. Tiia Vanhatapion, Lenita Airiston ja Maria Veitolan testatessa Kuningaskuluttajaa varten erilaisia kestohuulipunia vinkkasi Tiia, että hän on aina poistanut huulimeikin oliiviöljyllä.

Itse käytän kuvan luomukookosöljyä sekä ihorasvana, silmämeikinpoistoaineena, ruoanlaittorasvana ja kenkäplankkinakin. Kätsää.

Mikä on oman peilikaappisi multikosmetiikkatuote, tai sattuisiko se vieläpä löytymään keittiön kaapista?