Menu

Silmän- ja mieleniloa

No niin! Nyt on naputeltu ruoka-asiaa taas oikein olan takaa. Käykääpä kurkkaamassa uusin Olotila-postaukseni, jossa on linkki myös e-rit-täin kiinnostavaan uutiseen prosessoidun ruoan ja masennuksen välisestä yhteydestä. BBCn insertin voit käydä katsomassa täällä.

Minä en prosessoituun huttuun koske, mutta kuvan kaltaisiin herkkupaloihin kylläkin. Kuvassa koulukirjaesimerkki kauniista ja herkullisesta kasvissushista!


Nuo punaiset tonnikala-wannabeet ovat paprikaa. En ole itse näiden mestariteoksien takana, vaan Ison-Pajan ravintolan henkilökunta on. He ovat oppineet sen tason sushikokeiksi, että oksat pois! En ole maistanut yhtä hyviä kasvissusheja missään, joten hatunnosto vaan YLEn henkilökuntaravintolalle.

Pakko muuten oikaista, kun mediassa kuulemma on vinguttu siitä, kuinka YLEn kokit on koulutettu kahden viikon mittaisella sushi-kurssilla (ja lupamaksurahalla tietenkin!), niin totuus on ihan kaksi kokonaista päivää. Ei kaksi viikkoa. Kaksi työpäivää sushikoulutusta. Voitte siis uskoa, että ei ollut sushi ihan näin hyvää ensimmäisinä kertoina… Mutta nyt se on kyllä erinomaista ja erityisen ilahduttavaa on saada vaihteeksi näin hyvää kasvissushia. Nam!