Menu

Savi- ja kaalikäsittelyssä

Savi ja kaali ovat mahtavia asioita. Kaalilaatikko on ehkä parasta lähiruokaa, ja onpa kaali myös erinomainen ruoka-aine esimerkiksi thaimaalaisten, tulisten ruokien rinnalla: kaali neutraloi vaikkapa tulisen Som tam -salaatin aiheuttamaa chiliöveriä.

Savea sen sijaan en ole syönyt (tosin kaapissa odottaa Argitalin sisäisesti käytettävä Green Clay ACTIV, johon palaan omassa blogauksessaan), mutta olen ihastunut saven käyttöön kauneudenhoidossa.

Olen syksyn aikana tutustunut molempiin edellämainittuihin raaka-aineisiin kauneudenhoitoaineina. Espoolainen kauneuskeskus Elämänpyörre ja Helsingin keskustassa sijaitsevan Salon Pacifique (kuvassa) tarjoavat molemmat luonnonmukaisia hoitoja: Elämänpyörre tarjoaa sekä kampaamo- että kasvohoitopalveluita ja Pacifique keskittyy kampaamohoitoihin. Pacifiquessa minulle tehtiin kaali-savi –hiushoito ja Elämänpyörteessä kaali-savi –kasvohoito.

Piipahdin Pacifiquessa jo syyskuun alussa. Pacifiquen Kaisa teki minulle hiusten savihoidon itseasiassa juuri samana päivänä, jolloin värjäsin hiukseni (katso video Olotilasta) ja saattaa hyvinkin olla, että mustan kaunis ja syvä sävy on osittain kiinni juuri tästä pohjalle tehdystä savihoidosta. Kaisa kertoi minulle — kun kyselin häneltä, uskallanko värjätä pääni Santen hennapohjaisella värillä — että jos hiukset aikoo värjätä itse, kannattaa se tehdä nomenomaan savihoidon jälkeen. Väri kuulemma tartuu hiuksiin savihoidon jälkeen paremmin ja kauniimmin. Tein siis työtä käskettyä, ja hiusväristä tuli kuin tulikin todella hyvä ja se näyttää kauniilta vieläkin.

Aivan kuin viime vuonna Eko Egossa, läytetään Pacifiquenkin keittiötä muuhunkin kuin vain kahvin keittämiseen…

Kaali on luonnonkosmetiikkaan perehtyneissä hoitoloissa tärkeä raaka-aine, mutta katsokaapa kuinka fiksulta se näyttää tositoimissa… Not.

Kaalin lehdet ovat rakenteellisesti ihan täydelliset päähän: kaksi kaalinlehteä muodostavat kaalikypärän ja systeemi pysyy päässä hyvin. Kaisa tosin kääri hiusnaamion ja kaalinlehtien ympärille vielä pyyhkeen, jotta homma pysyi kasassa.

Miksi kaalia sitten laitetaan päähän ja naamaan? Koska kaali imee itseensä tehokkaasti myrkkyjä. Juuri tähän ominaisuuteen perustuu vanha tapa käyttää kaalinlehtiä rintatulehduksiin ja ampiaisenpistoihinkin.

Miksi molemmissa hoitoloissa sitten laitettiin savea kaalin alle? Koska vihreä savi on tehokas puhdistaja ja luonnonmukainen anti-age -aine. Savi vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa (ja vähentää kuulemma selluliittia). Savi sopii myös ihottumien ja psoriaasin hoitoon. Vihreä savi laskee turvotusta ja parantaa tulehduksia (koska seestää vahingollisten bakteerien tai mikrobien lisääntymistä ja vahvistaa terveiden solujen uusiutumista). Olettamus on, että tämä perustuu saven korkeaan alumiinisilikaattipitoisuuteen.

Hiuksissa käytettynä savi imee itseensä haitallisia aineita ja rasvaa. Hiuspohjan naamiona savi rauhoittaa talineritystä ja poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät ja juuri siksi on fiksua tehdä savihoito hiuksille ennen värjäystä. Hiuksen syväpuhdistuksen jälkeen väri yksinkertaisesti tarttuu paremmin.

Pacifiquessa saa siis sekä hius- että kasvohoitoa ja Kaisa kouluttautuu muuten parhaillaan myös ekokampaajaksi. Jos mielit paikan asiakkaaksi, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, Pacifiqueen on jonoa!

Toinen syksyn aikana testaamani hoitola on melko vastikään perustettu espoolainen kauneuskeskus Elämänpyörre, jonka perustaja, Heidi Sandborg esittelee kuvassa myrkyttömiä hiusvärejä. Heidillä on huima tietämys luonnonmukaisesta kosmetiikasta, etenkin hiuksista puhuimme kauan. Kaisan tapaan myös Heidi kouluttautuu parhaillaan ekokampaajaksi.

Paikka on melko uusi, pieni ja täynnä tavaraa, mutta palvelu on ihanaa ja erityisen paljon minua miellytti hoitolan Argital-valikoima. Argitalista on tullut ehdoton suosikkisarjani luonnonkosmetiikan parista, enkä ole koskaan nähnyt yhtä laajaa tuotevalikoimaa, kuin Elämänpyörteessä (valikoima lienee Suomen laajin). Ostin mukaani sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettävää savea, palaan niihin omassa blogauksessaan!

Heidi teki minulle mekaalinsen ihonpuhdistuksen ja savinaamion, jonka päälle laitettiin kaalinlehtiä. Naamion vaikuttaessa niskassani oli ihana kauratyyny, jonka esittelinkin teille eilen Olotilassa. Kauratyynystä on tullut ihan ehdoton suosikkini, kiitokset vielä Heidille, joka antoi kauraketun mukaani, se on ihan ykkösjuttu!

Näytin hoidon jälkeen melko pöllämystyneeltä, mutta onnelliselta…

Molemmat tämän blogauksen hoitolat käyttävät siis luonnonkosmetiikkaa, Elämänpyörre ainoastaan ja Pacifique tavanomaisen rinnalla. Pasifique muuten myy esimerkiksi berliiniläistä i+m -sarjaa, jota olen testannut pariin otteeseen. Hyviä tuotteita nämäkin.

Olipas pitkä sepustus. Itsensä hemmottelu on ihanaa ja etenkin joulun lähestyessä kannattaa muistaa, että itseäkin saa lahjoa ja hemmotella. Tunnin, puolentoista käsittely on ihan mahtava tapa irtautua loskapaskasta ja panostaa itseensä, koska sitä me suomalaiset naiset teemme kyllä aivan liian vähän. Muistakaa siis hemmottautua, se on käsky!