Menu

Naisen iholle yli 500 kemikaalia päivittäin

Reutersin julkaiseman tutkimuksen mukaan brittinaiset laittavat iholleen yli 500 eri kosmetiikan kemikaalille päivittäin. Määrä saattaa tuntua isolta, mutta kun muistaa, että yhdessä ainoassa tuotteessa voi olla kymmeniä eri kemikaaleja, ei cocktailin suuruus yllätä minua ollenkaan. Eiköhän sama määrä kemikaaleja päädy myös monen suomalaisnaisen ihoille päivittäin.

Vaihtoehto turhia kemikaaleja karttavalle on a) käyttää vähemmän kosmetiikkaa tai b) suosia fiksumpaa kosmetiikkaa, eli sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.
Minua henkilökohtaisesti huolettaa se, että aineet eivät suinkaan jää iholle, vaan ne imeytyvät kehoomme. Verenkiertoon kosmetiikan ainesosien ei sanota pääsevän, mutta esimerkiksi nanopartikkelit pääsevät jopa keuhkoihin saakka, joten sisuksiimme kosmetiikan ainesoast pääsevät jokatapauksessa, ovat ne verenkierrossamme tai eivät.