Menu

Arki uusiksi

Kahden hengen taloutemme on saanut uuden perheenjäsenen. Täytyy myöntää, että tätä hankintaa mietittiin jonkin aikaa, sillä uuden megablenderini hinta oli ihan sairas. Itseasiassa se oli niin kallis, että samalla rahalla olisin maksanut opiskeluaikoinani kahden kuun vuokrat…

Työskentelin vanhan blenderini kanssa vajaat pari vuotta melkein päivittäin ja se ajoi kyllä periaatteessa asiansa, mutta lopuksi se ei enää riittänyt tarpeisiini: esimerkiksi raakoja vihanneksia vanha blenderini ei kyennyt työstämään. Sitä ei vaan yksinkertaisesti oltu suunniteltu sellaiseen käyttöön.


Mikä tämä uusi vempaimeni sitten on? Ostin Vita-Mixin Vita Prep 3 -blenderin, joka on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu vehje. Se hienontaa esimerkiksi raa´at porkkanat ”atomeiksi” ja kotona voi parissa minuutissa tehdä vaikka tuoretta porkkanamehua. Kokeiltu on, ja lopputulos on täydellinen!

Olen käyttänyt laitetta vasta perussmoothieihin, mutta jo niissä eron vanhaan huomaa selvästi: lopputulos on sametinpehmeää ja hienoa mehua, eikä vihanneskeittoa, niin kuin vanhallablenderillä tehtynä.


Parasta Vita-Mixissa on, että sillä voi helposti tehdä vaikka sorbettia ja jäätelöäkin, vanha blenderini ei ikimaailmassa olisi kyennyt työstämään jäisiä raaka-aineita. Etenkin kun mahani kipeytyy tavallisesta jäätelöstä, on ihan superia, kun voi tehdä jätskiä itse vaikka kookosmaidosta ja jäisistä mansikoista tai soijamaidosta. YouTube tarjoaa monta hyvää Vita-Mix -videota, hauska on esimerkiksi tämä alapuolen pätkä, jossa nainen tekee vihreää jäätelöä:

Heh, mullistavaa ”piilottaa” bananaijäätelön sekaan tuoretta salaattia. Tuli heti mieleeni, että itse on pakko kokeilla vihreä tee -jäätelön valmistamista. Vita-Mixilla voi myös tehdä itse vaikka maapähkinävoita ja laite tekee kuulemma avokadon kivestäkin jauhoa. Tehokas vempele siis.

Ne teistä, jotka selvittävät netistä laitteeni hinnan (en yksinkertaisesti kehtaa kertoa sitä teille itse) ihmettelette varmaan, että eikö halvemmalla muka irtoa mistään samanlaista vekotinta? Keskustelin asiasta maahantuojan kanssa ja jos nimenomaan Vita-Mixeistä puhutaan, ja käyttäjä haluaa valmistaa raakaruokaa, on ostamani malli siihen paras. Jos jollakin teistä on jokin muu (halvempi!) blenderi, jolla saa raa´an porkkanan mehuksi, kertokaapa ihmeessä siitä kommenttiosiossa, veikkaan että monet lukijani arvostaisivat tietoa. Minä olen jo omani ostanut, ja se saa olla ystäväni hautaan saakka, mutta jos halvemmalla pääsee samaan lopputulokseen, hyvä niin.