Menu

Terveellinen ruoka ehkäisee masennusta

Tämä nyt saattaa kuulostaa itsekehulta, mutta saan usein kuulla lauseen: ”Miten sä ootkin noin energinen?”. Joukossanne on varmaan monia muitakin, jonka pirteyttä, puhtia, positiivista asennetta ja elämäniloa kehutaan.

Minä tiedän, että ainakin omalla kohdallani ruoka on suora vaikutin siihen, kuinka hyvin jaksan tehdä työni, mikä yleinen vireeni on, kuinka iloinen ja positiivinen olen ja myös – miltä näytän. Terveellinen ruoka tekee gutaa kropassa, mutta näkyy myös ihossa, hiuksissa, kynsissä, lihaksissa – kaikkialla. Ja kaikki tämä on osa habitusta ja yleistä olotilaa. Tiedän, että olen mitä syön, niin olette tekin! Saman todistaa espanjalaistutkimus.

”Espanjalaistutkimuksen mukaan paljon kasviksia, hedelmiä, kalaa, pähkinöitä ja täysjyvätuotteita syövät näyttävät masentuvan muita harvemmin.

Tällaista Välimeren alueen perinteistä ruokavaliota noudattavien vaara sairastua masennukseen on kolmanneksen pienempi kuin epäterveellisemmin syövien, tutkijat kirjoittavat Archives of General Psychiatry -lehdessä”.

Lue lisää: YLE / Terveysuutiset

Suurin osa teistä varmaan tietää tai on huomannut, että se mitä lautaselleen valitsee, vaikuttaa mielialaan selvästi. Etenkin pimeän syksyn ja talven aikana kannattaa pitää huolta, että syö muutakin kuin eineksiä ja karkkia. Alkuun auttavat Kempparin reseptit!