Menu

E621 on yleinen aine misokeitossa

Otsikko kertoo olennaisen. Lupasin teille, että selvitän, onko natriumglutamaattia tosiaan niin yleisesti misokeitoissa, kuin olen alkanut epäilä. Olen kysynyt asiaa vasta neljästä helsinkiläisestä japsiravintolasta, mutta näyttää siltä, että misokeitto sisältää lähes poikkeuksetta natriumglutamaattia. En viitsi mainita näitä ravintoloita nimeltä, koska nämä muutamat leimautuisivat turhaan. Kannattaa siis kysyä itse asiaa ruokaa tilatessaan, näin paikat hoksaavat, että meitä asiakkaita todella kiinnostaa mitä syömme.


Misokeiton lisäksi E621 löytyy surimipuikoista, jotka ovat aika yleinen täyte esimerkisi makirullissa.

Kun käyn itse sushilla, valitsen nykyään annokseni ilman tonnikalaa, surimia ja misokeittoa, mutta fiksuinta on tehdä sushia itse! Se on halpaa, helppoa ja E621-vapaata.

Vaikka en syökään misokeittoa japanilaisissa ravintoloissa, ei minun ole tarvinnut luopua misokeitosta kokonaan. Esimerkiksi ekokaupoista saa luomumisotahnaa, josta voi sekoittaa misokeiton itse. Kuumaa vettä kulhoon ja tahna perään. Hyvää on, eikä sisällä E-huttua 🙂

Psst… Lue myös postaukseni Sushi ja E621