Menu

Omenakaurapaistos

Ystäväni Ellis piti perjantaina juhlat, joissa herkuteltiin mm. aivan erinomaisella omena-kaurapaistoksella. Hassua, etten ole laittanut teille kyseistä reseptiä aikaisemmin, sillä ollessani esimerkiksi ei maitoa-vehnää-sokeria-hiivaa – dieetillä tein tätä useinkin (tosin ilman reseptissä olevaa luomusokeria).

Tämä paistos on aivan törkeän hyvää ja myös helppo valmistaa. Tarvitset:

  • kotimaisia omppuja mukavan määrän
  • 100 g voita
  • 1 dl luomusokeria (ei pakko, homman voi makeuttaa hunajallakin!)
  • 3 dl luomukaurahiutaleita
  • kanelia
  • hunajaa

Peitä uunivuoan (halkaisija n. 28 cm) pohja ompunsiivuilla. Päälle voi-sokeri-kauraseos. Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja lisää pari voinokareitta jos hotsittaa. Homma uuniin 225 asteeseen. Kiertoilmauunissa vähempikin lämpö riittää. Anna olla uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile vaikkapa vaniljasoosin tai jäätelön kanssa.

Helppoa kuin mikä! Piirakasta ei ole stillejä, mutta bileissä tallennetulla videoklipillä se kyllä vilahtaa.

… Ja mihin viimeiset lauseeni ovat kadonneet, siitä minulla ei ole hajuakaan! Sisältö taisi olla jotain tyyliin ”Aivan mahtavaa!”.

Todettakoon vielä, että vastaavan kaurapaistoksen voi helposti tehdä myös vaikkapa luumuja käyttäen, tai miksei nektariineillakin, joita parhaillaan saa marketeista tosi halvalla. Ekologisempaa on tietenkin käyttää kotimaisia omppuja, mutta koska ainakin osa teistä kärsii omena-allergiasta, voi luumu tai nektariini olla sikäli parempi vaihtoehto.