Menu

Vihreä cocktail

Nyt huomio kaikki, jotka olette kyllästyneet aloittamaan aamunne puurolla, jogurtilla, leivällä tai – mikä pahinta – ette millään. Aamupala on päivän tärkein ateria ja minulla on teille täydellinen resepti päivän aloitukseen: Powersaft.

Tutustuin itse kyseiseen smoothieen Berliinissä, yhdessä lempparikahviloistani, pienessä Fruchtbarissa (postaus tulossa). Jos koskaan löydät tiesi tähän mehuparatiisiin, tilaa Powersaft.


Powersaft on tajunnan räjäyttävä juoma (en liioittele, Sam ja ystäväni Mikko todistavat tarvittaessa asian). Hämmentävintä on, että maun salaisuus on sellerissä! Ystäväni Anniina laittoi Facebookissa epäuskoisen kommentin statukseni perään, kun hehkutin sellerin parhautta, ymmärrän täysin. Lupasin todistaa hänelle sellerin maistuvan hyvältä: Anniina, testaa tätä!

Olin siis itsekin erittäin yllättynyt Powersaftin mausta, sillä olen vältellyt selleriä jo vuosia. Nyt tämä mainio vihannes kuuluu jääkaappimme vakiokalustoon: olen syönyt selleriä viimeisen kuukauden ajan vähintään kolmesti viikossa. Enpä olisi uskonut tämän päivän koittavan! Testatessani sekä tavallista, että luomuselleriä, huomasin seuraavan olennaisen asian: luomuselleri ei maistu ollenkaan niin karvaalle ja kitkerälle, kuin tavallinen selleri.

Mitä tähän superjuomaan sitten tulee? Fruchtbarin Powersaft koostuu selleristä, päärynästä, kiwistä ja omenasta. Lähdin siis liikkeelle näistä, mutta huomasin pian, että ainakin minä saan paremman lopputuloksen hieman erilaisella vihannes-hedelmä-yrtti – cocktaililla:

  • banaani (luomu tai vähintään reilu)
  • päärynä (luomu, Ruohonjuuresta saa)
  • kolme sellerin oksaa (kyllä, älä nikottele siellä!)
  • vihreää paprikaa (puolet tai vähemmän, keltainenkin toki käy)
  • rucolaa tai lehtisalaattia (luomua)
  • kiwi (ei pakollinen)
  • 1-2 dl mehua (itse käytän 3 Hedelmän mehua) tai vettä
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta inkivääriä

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surr surr, that´s it! Annos on kahdelle.


Oma juomani on Fruchtbarin tuotosta paksumpaa, sillä blenderini on melkoisen surkea. Mutta maku on silti erinomainen ja kyllä koostumuksenkin saa toki ohuemmaksi, jos vaan lisää enemmän nestettä.

Jotta selleri ei jää liian isoiksi paloiksi, pieni se ennen blendaamista huolellisesti. Tätä ei tietenkään tarvitse tehdä, jos omistat oikeasti hyvän blenderin. Minulla ei sellaista vielä ole, jospa saisin sellaisen joulupukilta…


Olen smoothie-urallani vasta alussa ja veikkaanpa, että tulette vielä saamaan muitakin hyviä reseptejä, jahka kehitän näitä cocktailejani edelleen! Jos sinulla on joku mainio smoothie-resepti, lauta se ihmeessä tämän blogauksen perään!