Menu

Onnellinen kaupunki

Kuva kiteyttää hyvin Berliinin. Rinnan ovat vanhan talon luodinreikäinen julkisivu ja alakerran kahvila, jonka nimestä näkyvät sanat ”… itsesi onnelliseksi”.

Tunnelma kaupungissa on onnellinen, iloinen, huoleton ja positiivinen. Miljoonakaupungiksi Berliini on uskomattoman rauhallinen, tilava ja turvallinen. Vastaan tulee melkein pelkästään lapsiperheitä ja nuoria aikuisia. Rokkareita, taiteilijoita, hippejä, trendiporukkaa… Etenkin Prenzlauerbergin suunnalla asuu paljon kolmekymppistä sakkia. Tuntuu kuin kaikki olisivat nuoria ja onnellisia!
Selasin juuri Berliinistä kertovaa lehteä, jossa luki ”Tee mitä haluat/mistä unelmoit. Se onnistuu”. Kuinka rakastankaan tätä kaupunkia!

On kuitenkin tärkeä huomata, että oma Berliinini käsittää parhaillaan lähinnä kaupunginosat kuten Prenzlauerberg, Mitte ja Friedrichshein, joissa tietenkin asuu kaupunginosalle tyypillistä sakkia. Berliinin sisällä on paljon erilaisia paikkoja ja ihmisiä, joiden kautta käsitykseni voi muuttua. Mutta parasta uudessa kaupungissa on, että se on jokaiselle erilainen ja oma.

… Mutta ei Helsinkikään pöllömpi ole. Hesari kertoi tutkimuksesta, jonka mukaan Helsinki on maailman seitsemänneksi paras kaupunki!