Menu

Sertifioitu leipäboksi

Vietin Lontoossa paljon aikaa ruokakaupoissa. Toiset menevät reissuillaan museoon, minä menen oitis kauppojen ruokaosastoille. Tutkin valikoimia ja syynään tuoteselosteita, kaikkea pakasteista makeishyllyyn. Se on NIIN jännää!

Sen lisäksi, että Englannissa myydään hiton paljon sandwitchejä eli sänkkäreitä, sipsejä (crisps), ranskiksia (chips) ja olutta, on erilaisia terveysjuomia (ja okei, ”terveysjuomia”) ihan hillitön valikoima! Smoothieita on jokaiseen makuun, sokerilla tai ilman. Lisäksi kaupoissa on paljon valmiiksi viipaloituja hedelmiä ja vihanneksia ja pieniin kerta-annoksiin pakattuja marjasekoituksia, jotka ovat tietty terveellisiä, mutta pienissä muovipakkauksissa eivät tietenkään kovin ekologista. Mutta poikkeuksiakin on!


Kivoimmat voikkarit on pakattu muovin sijaan FSC-pahviin! Okei, pakkauksessa on vähän muoviakin, mutta paljon vähemmän kuin kokomuovisissa pakkauksissa. FSC saattaa olla joillekin kempparilaisille uusi juttu (omapahan on syyni, lupasin juttua jo marraskuussa, mutta se on jäänyt tekemättä, anteeksi!), joten luepa aiheesta lisää uusimmasta Olotila-postauksestani!

Hmm… Meillä on täällä Suomessa metsää vaikka muille jakaa, mutta FSC-metsiä ei Suomessa ole vielä yhtäkään. Ilmeisesti ei taaskaan ole kuluttajien suunnalta sitä kuuluisaa kysyntää. Mutta kysyn vaan, että miten voisikaan olla, jos ei ole tarjontaa? Hmph.