Menu

Luomukeidas Kurvissa

Vaikka tavallisissakin marketeissa alkaa jo löytyä luomuelintarvikkeita, ovat luomukaupat asia erikseen. Kurvissa avattu Galleria Keidas on Helsingin uusin luomutulokas, josta saa ruokatavaran lisäksi esimerkiksi tekstiilejä,taidetta ja koruja.


Itse ostan Keitaasta etenkin luomulampaan jauhelihaa, josta olemme pari kertaa tehneet ihan överihyviä lihapullia. Seuraavan kerran kun kokkailemme niitä, laitan teillekin reseptin. Luomulampaan jauheliha maksaa Keitaassa 15,90 kilolta (luomupossu maksaa 13,80 kg) ja se tuodaan liikkeeseen Tammisaaresta, Bovikin tilalta. Viimeksi kun ostin jauhelihaa, oli eläin teurastettu aamulla, eli tuoreudesta ei ainakaan tarvitse tinkiä.

Keitaasta saa luomulihan lisäksi myös ihanaa omppuhilloa, hapankaalia, mehuja, tuoretta leipää (spelttileipää myös!), hunajaa, säilykkeitä, pastaa, karkkeja, teetä – kaikkea luomuna. Valikoima on kivan monipuolinen, saatavana on myös luomuperunaa ja vihanneksia.

Alimman kuvan voiveitset ovat hellyyttäviä! Kaupan valikoimissa on myös muita puisia keittiötarvikkeita kuten lastoja. Puuvälineitä kannattaa suosia keittiössä muovin sijaan aina kun mahdollista, sillä puusta ei irtoa kemikaaleja ruoan sekaan (muovilasta saattaa unohtua liian kauaksi kuumalle pannulle) ja onhan se myös tietty muovia ekologisempi materiaali.

Palatakseni vielä mainitsemaani jauheliha-asiaan: syön lihaa kerran, pari kuussa ja silloin se on lähes aina luomua, riistaa tai lammasta. Lampaiden elinolosuhteet kiinnostavat allekirjoittanutta paljonkin ja toivon pääseväni tutustumaan luomutilojen eläinten elinoloihin piakkoin. Jos luomutilalliset lukevat postaukseni, kutsukaa minut ihmeessä tutustumaan tilaanne! Hmm… Ehkä voisin vierailla luomutiloilla myös Berliinissä?

Selvitin muuten juuri, että Malmöstä menee suora yöjuna Berliiniin! Ehkei ekomatkustaminen olekaan niin vaikeaa? Palaan tähän aiheeseen pian!